Istoria si semnificatia numelui de GABRIELA

Numele Gabriela este unul dintre cele mai vechi nume care exista, din ceea ce evidentiaza forma masculină a acestui nume, Gabriel. Stim cu totii de existenta Arhanghelului Gabriel, personalitatea biblica ce a vestit-o pe Fecioara Maria de venirea pe lume a fiului Lui Dumnezeu, Iisus.

Totusi, aceasta nu a fost singura vestire pe care a facut-o Gabriel, deoarece a vestit si parintii lui Ioan Botezatorul ca acesta va veni pe lume. Gabriel a fost unul dintre ingerii preferati ai Lui Dumnezeu, care i-a dat acestuia unele dintre cele mai importante roluri in istoria religioasa. Acest Sfant este sarbatorit in data de 8 noiembrie, reprezentand o sarbatoare importanta. Astfel, este dovedit faptul ca acest nume, fie si in forma de gen masculin, are o istorie puternica pentru fiecare dintre noi, datand inca din Vechiul Testament. In prezent, Gabriela este mult mai utilizata decat numele la genul masculin. Se stie ca numele Gabriela este un nume cu o forta majora, iar de acest lucru ne putem da seama cel mai usor prin rostirea lui. Este un nume format din mai multe litere, care dovedeste faptul ca nu doar numele scurte detin trasaturi puternice. In primul rand, numele Gabriela inspira mult farmec si charisma, fapt demonstrat de multe celebritati care au avut un succes foarte mare la public. Sarmul lor este vizibil, iar felul in care acestea stiu aborda toate tipurile de oameni le creeaza un avantaj comparativ cu alte nume.

Sunt persoane blande si calme, insa nu de putine ori sunt calcate pe nervi de cele mai marunte lucruri. Se enerveaza destul de usor, insa calmul lor intervine in fiecare problema, iar astfel ajung de multe ori sa isi ceara iertare oamenilor pe care si-au revarsat nervii. De asemenea, sunt firi iertatoare, carora nu le place sa renunte la oamenii dragi, chiar daca acestia le supara uneori. Acest lucru poate reprezenta si un defect, deoarece uneori este mai bine sa spui „Adio!” oamenilor care nu merita sa faca parte din viata ta. In al doilea rand, Gabriela este o persoana foarte misterioasa, o femeie „fatala” care are succes in dragoste datorita faptului ca este jucausa si ii place sa se joace cu mintea barbatilor. Aceasta se lasa foarte greu cucerita, iar cei care au noroc sunt persoane puternice la randul lor, pline de charisma si mister.

Femeile care detin acest nume sunt persoane carora nu le place sa primeasca ordine, iar pentru Gabriela, un lucru mai putin placut pe care i-l poate rezerva viata este sa aiba un loc de munca unde sa existe un sef. Se descurca cel mai bine pe cont propriu, fiind propriul lider si ghidandu-se dupa propriile intuitii.

Gabriela este o fiinta foarte sufletista, atat cu oamenii, cat si cu necuvantatoarele. Iubeste animalele foarte mult si de cele mai multe ori ajunge sa aiba in grija prea multe insa nimic nu se compara cu dragostea si afectiunea unui prieten necuvantator.

Nu in ultimul rand, acest nume inspira mult respect. Este un nume des intalnit la cele mai respectate femei din lume, cu o puternica influenta in cele mai populare domenii din zilele noastre. Persoanele care au primit acest nume sunt foarte norocoase, atat din punct de vedere financiar, cat si emotional. Acestea isi pot gasi cu usurinta parteneri de viata, insa ii pot pierde la fel de usor din cauza faptului ca, de multe ori, uita sa acorde atentie si altora, dar fiind faptul ca sunt foarte implicate si in alte activitati.

Gabriela adora sa ajute oamenii, iar activitiatea ei preferata ar putea fi, de departe, voluntariatul. Are planuri marete, iar acest fapt este antrenat de ambitia sa pentru a realiza cele mai frumoase planuri pe care le are!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*