Cum recunoasteti un pepene verde copt fara sa-i faceti dop

Pepenele verde este fructul cel mai consumat in sezonul de vara. Pentru a fi dibaci in alegerea unui pepene copt si savuros este nevoie sa tii minte cateva sugestii.

In primul rand trebuie sa verificam codita. Daca codita este uscata in totalitate, inseamna ca pepenele a fost cules de multe zile. Asadar, opteaza pentru pepenii care au coada inca verde.

Descopera zona galbena. Punctul de coacere, locul in care pepenele a stat pe pamant, se afla in partea opusa cozii si trebuie sa fie neaparat galben. Daca este verde sau alb, inseamna ca pepenele nu este copt. Uită-te dupa „panza de paianjen”. Aceste ramificatii de culoare inchisa aflate pe coaja pepenelui inseamna ca fructul a fost polenizat in perioada in care era inflorit. Si cu cat a fost mai mult polenizat cu atat este mai dulce.

Vizualizeaza-i forma . Un pepene bun are o forma simetrica, ovala sau rotunda. Pepenii deformati sau turtiti la un capat trebuie evitati!

Alegerea marimii trebuie sa fie cumpatata

In mare parte nu ar trebui sa iei nici cel mai mic pepene, insa nici pe cel mai mare, ci unul de marime potrivita. In concluzie, chiar daca ar fi mic sau mare, un pepene trebuie sa fie greu pentru marimea lui.

Dupa ce i-am cumparat, pepenii pot fi pastrati chiar si sase saptamani, daca sunt depozitati intr-o zona racoroasa, la temperatura de 3-7 grade Celsius. Numai asa ei isi pot pastra gustul savuros si culoarea rosie frumoasa, altfel ei se pot zaharisi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*