Cum curata petele sarea alimentara

Sarea de bucatarie(clorura de sodiu-NaCl), pe langa beneficiile sale importante, este unul dintre cei mai eficienti si raspanditi consevanti. In plus, sarea se poate folosi in scopul intretinerii si curatirii hainelor si asternuturilor: scoate petele, mentine stralucirea culorilor, albeste si diminueaza efectul de ingalbenire a rufelor in timp, scoate pana si mirosul de mucegai. De stiut faptul ca sarea nu poate fi folosită pentru hainele care trebuie curatate doar la spalatorie, asa cum este mentionat pe instructiuni.

Putem scoate rapid petele dificile astfel:

Petele de mucegai: amesteca sare cu zeama de lamaie pana obtii o pasta consistenta si freaca petele de mucegai de pe haine sau de pe cearsafuri cu aceasta solutie. Lasa rufele la soare sa se usuce, apoi spala-le la masina de spalat cu detergent obisnuit.

Petele de sos rosu si de grasime: presara imediat multa sare, daca te-ai patat cu sos sau cu grasime, apoi lasa haina la inmuiat in apa cu otet si amoniac. Dupa ce speli haina in mod obisnuit cu detergent, petele vor disparea.

Petele de cerneala: freaca bine pata de cerneala cu sare fina, apoi lasa materialul la inmuiat peste noapte in lapte. A doua zi, o poti spala cu detergent lichid de rufe.

Petele de vin: daca te patezi cu vin, presara imediat petele cu multa sare, pentru a absorbi alcoolul. Lasa haina sa seiînmoaie o ora in apa rece, apoi spal-o in mod obisnuit.

Petele de sange: inmoaie haina patata cu sange intr-o solutie din apa si sare timp de o ora, apoi pune-o la fiert. Dupa ce a dat in clocot, asteapta sa se racoreasca apa si spala haina in mod obisnuit. Daca pata de sange este proaspata, presara imediat sare pe ea las-o putin si pe urma spal-o cu apa rece si sapun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*