Cum Alegem, Pastram Si Impodobim Bradul de Craciun

Bradul trebuie sa aibe acel verde inchis si tulpina lipicioasa de la seva sa. Bradul trebuie sa aiba crengile in sus, iar acele trebuie sa aiba o culoare verde inchis. Pentru a vedea daca e proaspat taiat, strange usor cu mana o crenguta. Acele nu trebuie sa-ti ramana in palma. De asemenea, prinde bradul de tulpina si scutura-l viguros si vezi daca acele cad.

Crengile bradului trebuie sa fie sanatoase ai elastice. Indoaie usor o creanguta si vezi daca, odata ce i-ai dat drumul, revine rapid la forma initiala.

Impacheteaza bradul in plasa speciala cu crengile ridicate. Astfel, crengile nu se vor lasa, iar bradul va fi protejat cat timp sta depozitat. Cand ajungi cu bradul acasa, recomandat este sa il tii în plasa in care a fost ambalat, pentru a-i pastra forma.

Cum sa pastram bradul, pana il impodobim. Se tine in locuri cu temperaturi scazute precum balcon, garaj, magazie sau, daca locuiesti la curte, il poti tine in aer liber.

Bradul impodobit este recomandat sa stea intr-un recipient cu apa. Pentru a-l pastra cat mai mult proaspat cat este impodobit, tine bradul intr-un recipient cu apa in care poti adauga o cana de zahar. Completeaza apa zilnic, daca observi ca este nevoie.

Bradul impodobit nu trebuie sa fie amplasat la caldura. Inainte de a-l aduce in casa pentru a-l impodobi, stabileste locul in care il vei tine. Acest spatiu trebuie sa fie departe de orice sursa de caldura precum calorifere, radiatoare sau sobe. Ar fi bine ca locul sa fie ales intr-un colt mai ferit al camerei.

Evita sa impodobesti bradul cu multe produse sau globulete prea grele. Greutatea prea mare a globurilor, a decoratiunilor si a instalatiilor cu beculete afecteaza crengile pomului care, in cateva zile, se vor lasa. Indicat este sa nu exagerezi cu ornamentele.

Folosirea si functionarea instalatiei cu beculete prea mult timp poate afecta bradul. Instalatia electrica degaja caldura iar pe o perioada mai mare poate atrage cresterea temperaturii pe care o degaja beculetele, atunci cand sunt aprinse. E bine sa aprinzi instalatia mai rar si pentru scurt timp.

Sarbatori Fericite, Alaturi De Cei Dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*