Teorii Masonice Ale Conspiratiei – Conspiratia Deschisa. Noua Era. Al Patrulea Reich. Invazia Extraterestrilor – Episodul 5

Conspiratia deschisa

In cartea sa din anul 1928, The Open Conspiracy (Conspiratia Deschisa), scriitorul si futuristul britanic Herbert George Wells a promovat cosmopolitismul si a oferit planuri pentru o revolutie mondiala si creierul mondial pentru a stabili un stat tehnocratic si o economie planificata.

Herbert George Wells a avertizat, insa, in cartea sa din anul 1940 The New World Order (Noua Ordine Mondiala) ca:

… cand lupta pare sa se indrepte definitiv spre o democratie sociala mondiala, pot exista inca intarzieri si dezamagiri foarte mari inainte de a deveni un sistem mondial eficient si benefic. Nenumarati oameni … vor dusmani noua ordine mondiala, vor fi nefericiti de frustrarea pasiunilor si ambitiilor lor prin aparitia sa si vor muri protestand impotriva ei. Cand incercam sa-i evaluam promisiunea, trebuie sa avem in vedere suferinta unei generatii sau cam a unor neplaceri, multi dintre ei destul de galagiosi si cu aspect plin de gratie.

Cartile lui Wells au influentat sa ofere un al doilea sens termenului „noua ordine mondiala”, care va fi folosit doar de sustinatorii socialistilor de stat si de opozantii anticomunisti pentru generatiile urmatoare. Cu toate acestea, in ciuda popularitatii si notorietatii ideilor sale, Wells nu a reusit sa exercite o influenta mai profunda si mai de durata, deoarece nu a putut sa-si concentreze energiile pe un apel direct catre inteligentele care, in final, ar trebui sa coordoneze noua ordine mondiala wellsiana.

Noua era

Ocultista neo-teosofica britanică Alice Bailey, unul dintre fondatorii asa-numitei miscari New Age, a profetit in anul 1940, eventuala victorie a Aliatilor din al doilea razboi mondial asupra puterilor Axei (care a avut loc in anul 1945) si infiintarea de catre aliati a unei Noi Ordini Mondiale politice si religioase. Ea a vazut un guvern mondial federal ca apogeul conspiratiei deschise a lui Wells, dar a sustinut favorabil ca va fi sinarchist, deoarece a fost ghidat de Maestrii Intelepciunii Antice, cu intentia de a pregati umanitatea pentru a doua venire mistica a lui Hristos si pentru rasaritul Epoca Varsatorului. Potrivit lui Bailey, un grup de maestri ascendenti numiti Marea Fratie Alba lucreaza pe „planurile interioare” pentru a supraveghea trecerea la Noua Ordine Mondiala, dar, deocamdata, membrii acestei Ierarhii Spirituale sunt cunoscuti doar de cativa oameni de stiinta oculti, cu cine comunica telepatic, dar pe masura ce nevoia implicarii lor personale in plan creste, va exista o „externalizare a Ierarhiei” si toata lumea va sti despre prezenta lor pe Pamant.

Scrierile lui Bailey, impreuna cu scriitoarea americana Marilyn Ferguson din cartea 1980 The Aquarian Conspiracy (Conspiratia Varsatorului), au contribuit la teoreticienii conspiratiei dreptului crestin, care priveau miscarea New Age ca „falsa religie” care ar inlocui crestinismul intr-o noua ordine mondiala. Scepticii sustin ca termenul „miscare New Age” este un nume gresit, utilizat in general de teoreticienii conspiratiei ca o rubrica pentru toate noile miscari religioase care nu este crestin fundamentalist. Prin aceasta logica, orice nu este crestin este prin definitie activ si voit anti-crestin.

In mod paradoxal, inca din prima decada a secolului al XXI-lea, conspiracismul New Order World este din ce in ce mai imbratisat si propagat de catre ocultistii din New Age, care sunt oameni plictisiti de rationalism si atrasi de cunostinte stigmatizate – cum ar fi medicina alternativa, astrologia, misticismul cuantic, spiritualism, si teozofie. Astfel, teoreticienii conspiratiei New Age, precum producatorii de filme documentare precum Agenda Esoterica, sustin ca globalistii care comploteaza in numele Noului Ordine Mondial fac pur si simplu o utilizare gresita a ocultismului pentru sfarsitul mahavelian, precum adoptarea la 21 decembrie 2012 ca data exacta pentru infiintarea Noii Ordini Mondiale in scopul de a profita de fenomenul in crestere din anul 2012, care isi are originea in teoriile mayaiste inalte ale scriitorilor New Age: Jose Arguelles, Terence McKenna si Daniel Pinchbeck.

Scepticii sustin că legatura dintre teoreticieni si ocultisti ai conspiratiei rezulta din premisele lor faliste comune. In primul rand, orice credinta larg acceptata trebuie sa fie in mod necesar falsa. In al doilea rand, cunoasterea stigmatizata – ceea ce transforma Institutia – trebuie sa fie adevarata. Rezultatul este o retea mare, autoreferentiala in care, de exemplu, unii religiosi OZN-uri (Obiect Zburator Neidentificat) promoveaza fobiile anti-evreiesti, in timp ce unii antisemiti practica samanismul peruan.

Al patrulea Reich

Teoreticienii conspiratiei folosesc adesea termenul „al patrulea Reich” pur si simplu ca sinonim peiorativ pentru „Noua Ordine Mondiala” pentru a presupune ca ideologia si guvernul sau de stat vor fi similare cu cel de-al treilea Reich al Germaniei.

Teoreticienii conspiratiei, cum ar fi scriitorul american Jim Marrs, sustin ca unii ex-nazisti, care au supravietuit caderii Marelui Reich German, alaturi de simpatizanti din Statele Unite ale Americii si din alte parti, au oferit refuzul unor organizatii precum ODESSA si Die Spinne, care au lucrat in spatele scenei de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a adopta cel putin unele principii ale nazismului (de exemplu, militarismul, imperialismul, spionarea pe scara larga a cetatenilor, corporatismul, folosirea propagandei pentru fabricarea unui consens national) in cultura, guvern si afaceri la nivel mondial, dar in primul rand in Statele Unite ale Americii. Cita influenta fostilor oameni de stiinta nazisti adusi in cadrul Operatiunii Paperclip pentru a ajuta la avansarea productiei aerospatiale in Statele Unite ale Americii cu principii tehnologice de la OZN-uri naziste si la achizitia si crearea de conglomerate de catre ex-nazisti si simpatizantii lor dupa razboi, atat in Europa cat si in Statele Unite ale Americii.

Se spune ca aceasta conspiratie neonazista este animata de un „Vis de Fier” in care Imperiul American, dupa ce a zadarnicit conspiratia iudeo-masonica si a rasturnat Guvernul sionist de ocupatie, instituie treptat un al patrulea Reich, cunoscut anterior ca „Imperiul de Vest” – un imperiu mondial pan-arian modelat dupa Noua Ordine a lui Adolf Hitler – care inverseaza „declinul Occidentului” si creeaza o epoca de aur a suprematiei albe.

Scepticii sustin ca teoreticienii conspiratiei supraestimeaza in mod grosier influenta ex-nazistilor si neonazistilor asupra societatii americane si subliniaza ca represiunea politica la domiciliu si imperialismul din strainătate au o istorie lunga in Statele Unite ale Americii, care preceda secolul al XX-lea. Unii oameni de stiinta politica, precum Sheldon Wolin, si-au exprimat ingrijorarea ca fortele gemene ale deficitului democratic si ale statutului de superputere au deschis calea in Statele Unite ale Americii pentru aparitia unui totalitarism inversat, care contrazice multe principii ale nazismului.

Invazia Extraterestrilor

Incepand cu sfarsitul anilor 70, extraterestrii din alte planete locuibile sau dimensiuni paralele (cum ar fi „Grays”) si intraterrestri de pe Pamant Hollow (cum ar fi „Reptilieni”) au fost inclusi in conspiratia Noii Ordini Mondiale, in roluri mai mult sau mai putin dominante, ca in teoriile prezentate de scriitorii americani Stan Deyo si Milton William Cooper si de scriitorul britanic David Icke.

Tema comuna in aceste teorii ale conspiratiei este ca extraterestrii au fost printre noi decenii, secole sau milenii, dar o acoperire guvernamentala aplicata de „Men in Black” a protejat publicul de cunoasterea unei invazii extraterestre secrete. Motivati de specii si imperialism, acesti extraterestri au fost si manipuleaza in secret evolutiile si schimbarile societatii umane pentru a controla si exploata mai eficient fiintele umane. In unele teorii, infiltratorii extraterestri s-au transformat in forma umana si s-au deplasat liber in intreaga societate umana, chiar pana la punctul de a prelua controlul asupra pozitiilor de comanda in institutii guvernamentale, corporative si religioase si sunt acum in etapele finale ale planului lor de a prelua lumea. O agentie guvernamentala mitica ascunsa, numita codul Majestic 12 din Statele Unite, este adesea imaginata a fi guvernul umbra care colaboreaza cu ocupatia extraterestra si permite rapirile extraterestre, in schimbul asistentei in dezvoltarea si testarea „farfuriilor zburatoare” militare din zona 51 , pentru ca fortele armate ale Statelor Unite ale Americii sa obtina dominatia cu spectru complet.

Scepticii, care respecta ipoteza psihosociala pentru obiecte zburatoare neidentificate, sustin ca convergenta teoriei conspiratiei din Noua Ordine Mondiala si teoria conspiratiei OZN este un produs al neancrederii pe scara larga din epoca a guvernelor si a popularitatii ipotezei extraterestre pentru OZN-uri, de extrema dreapta si ufologii se unesc de fapt. Barkun observa ca singura latura pozitiva a acestei dezvoltari este ca, daca se considera ca conspiratorii care comploteaza sa guverneze lumea sunt straini, tapii ispasitori umani traditionali (francmasoni, iluminați, evrei etc.) sunt retrogradati sau exonerati.

-VA URMA-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*