Noua Ordine Mondiala – Supravegherea in Masa. Ocultismul. Controlul Populatiei. Controlul Mintii – Episodul 7

Teoreticienii conspiratiei preocupati de abuzul de supraveghere cred ca Noua Ordine Mondiala este implementata prin cultul inteligentei din centrul complexului industrial de supraveghere prin supravegherea in masa si folosirea numerelor de securitate sociala, codarea de bare a marfurilor cu amanuntul cu produs universal Marcaje de cod si, cel mai recent, etichetare prin Identificarea Frecventei Radio (RFID) cu implanturi microchip.

Sustinand ca corporatiile si guvernul intentioneaza sa urmareasca fiecare miscare a consumatorilor si a cetatenilor cu RFID ca cel mai recent pas catre o stare de supraveghere asemanatoare in anul 1984, sustinatorii confidentialitatii consumatorilor, precum Katherine Albrecht si Liz McIntyre, au devenit teoreticieni ai conspiratiei crestine care cred ca spyckips-urile trebuie rezistate, deoarece sustin ca bazele de date moderne si tehnologiile de comunicatii, insotite de echipamentele de captare a datelor din punctele de vanzare si de sisteme sofisticate de identificare si autentificare, fac acum posibila necesitatea unui numar sau a unei marci asociate biometric pentru a face cumparaturi. Ei se tem ca abilitatea de a implementa un astfel de sistem seamana indeaproape cu Numarul fiarei prorocite in Cartea Apocalipsei.

In ianuarie 2002, biroul de sensibilizare a informatiilor (OIA) a fost infiintat de Agentia de proiecte de cercetare avansata a apararii (DARPA) pentru a reuni mai multe proiecte DARPA axate pe aplicarea tehnologiei informatiei pentru a combate amenintarile asimetrice la adresa securitatii nationale. In urma criticilor publice ca dezvoltarea si desfasurarea acestor tehnologii ar putea duce la un sistem de supraveghere in masa, OIA a fost defundata de Congresul Statelor Unite in anul 2003. Cea de-a doua sursa de controversa a implicat logo-ul original al OIA, care infatiseaza „ochiul atotvazator” al Providentei in varful unei piramide care priveste in jos pe glob, insotit de sintagma latina scientia est potentia (cunoasterea este putere). Desi in cele din urma DARPA a eliminat sigla de pe site-ul sau web, a lasat o impresie durabila pentru avocatii de confidentialitate. De asemenea, a inflamat teoreticienii conspiratiei, care interpreteaza gresit „ochiul si piramida” ca simbol masonic al iluminatilor, o societate secreta din secolul al XVIII-lea pe care o speculeaza continue sa existe si care comploteaza in numele unei noi Ordini Mondiale.

Istoricul american Richard Landes, care este specializat in istoria apocalipticismului si fost co-fondator si director al Centrului pentru Studii Milenare de la Universitatea Boston, sustine ca tehnologiile noi si emergente declanseaza deseori alarmism in randul milenarilor si chiar introducerea tipografiei Gutenberg in anul 1436 a provocat valuri de gandire apocaliptica. Problema Anului 2000, codurile de bare si numerele de securitate sociala au declansat toate avertismentele de finalizare, care fie s-au dovedit a fi false, fie pur și simplu nu au mai fost luate in serios odata ce s-a obisnuit cu aceste schimbari tehnologice. Libertarianii civili sustin ca privatizarea supravegherii si cresterea complexului industrial de supraveghere din Statele Unite ale Americii ridica ingrijorari legitime cu privire la eroziunea vietii private. Cu toate acestea, scepticii supravegherii in masa a conspirationismului avertizeaza ca astfel de preocupari ar trebui sa fie dezlantuite de paranoia seculara despre Fratele cel Mare sau isteria religioasa despre Anticrist.

Ocultismul

Teoreticienii conspirației dreptului crestin, incepand cu istoricul revizionist britanic Nesta Helen Webster, considera ca exista o conspiratie oculta antica – inceputa de primii mistagogi ai gnosticismului si perpetuata de presupusii lor succesori ezoterici, precum cabalistii, catarii, cavalerii templieri, ermeticisti Rosicrucienii, francmasonii si, in cele din urma, iluminatii – care incearca sa subverteze fundamentele iudeo-crestine ale lumii occidentale si sa puna in aplicare Noua Ordine Mondiala printr-o religie unica, care pregateste masele pentru a imbratisa cultul imperial al antihristului. Mai pe larg, ei speculeaza ca globalistii care comploteaza in numele unei Noi Ordini Mondiale sunt directionati de agentii oculte de un fel: superiori necunoscuti, ierarhi spirituali, demoni, ingeri cazuti sau Lucifer. Ei cred ca acesti conspiratori folosesc puterea stiintelor oculte (numerologie), simboluri (Ochiul Providentei), ritualuri (grade masonice), monumente (repere ale National Mall), cladiri (Cladirea Legislativa din Manitoba) si facilităati (Aeroportul International Denver) pentru a inainta complotul lor pentru a guverna lumea.

De exemplu, in iunie 1979, un binefacator necunoscut sub pseudonimul „R. C. Christian” avea un megalit imens de granit construit in statul american din Georgia, care actioneaza ca o busola, un calendar si un ceas. Un mesaj cuprinzand zece ghiduri este inscris pe structura oculta in multe limbi, pentru a servi instructiuni pentru supravietuitorii unui eveniment de zi cu zi pentru a stabili o civilizatie mai luminata si mai durabila decat cea care a fost distrusa. „Orientarile din Georgia” au devenit ulterior un test spiritual si politic Rorschach asupra caruia se poate impune orice numar de idei. Unii New Agers si neo-paganii o reveleaza ca un nexus al puterii liniei de legatura, in timp ce cativa teoreticieni ai conspiratiei sunt convinsi ca sunt gravate cu „Zece Porunci” anti-crestine ale Noului ordin mondial. Daca ghidajele supravietuiesc timp de secole asa cum intentionau creatorii lor, ar putea aparea multe alte semnificatii, fara legatura cu intentia initiala a designerului.

Scepticii sustin ca demonizarea esoterismului occidental de catre teoreticienii conspiratiei este inradacinata in intoleranta religioasa, dar si in aceleasi panici morale care au alimentat procesele de vrajitoare in perioada moderna timpurie si acuzatiile de abuzuri rituale satanice in Statele Unite ale Americii.

Controlul Populatiei

Teoreticienii conspiratiei considera ca Noua Ordine Mondiala va fi pusa in aplicare si prin utilizarea controlului populatiei umane pentru a monitoriza si controla mai usor miscarea indivizilor. Mijloacele variaza de la oprirea cresterii societatilor umane prin programe de sanatate reproductiva si de planificare a familiei, care promoveaza abstinenta, contraceptia si avortul sau reducerea intentionata a majoritatii populatiei mondiale prin genocide, prin menajarea razboaielor inutile, prin ciumele prin inginerie de virusi emergenti si defaimare vaccinurile si prin catastrofele de mediu prin controlul vremii (HAARP, chemtrails) etc. Teoreticienii conspiratiei sustin ca globalistii care comploteaza in numele unui Noul Ordin Mondial sunt neo-malisuzienii care se angajeaza in suprapopularea si alarmarea schimbarilor climatice pentru a crea sprijin public pentru controlul coercitiv al populatiei si in cele din urma guvernul mondial. Agenda 21 este condamnata ca „reconcentrarea” oamenilor in zonele urbane si depopularea celor rurale, generand chiar un roman distopic al lui Glenn Beck, unde casele unifamiliale sunt o amintire indepartata.

Scepticii sustin ca temerile de control al populatiei pot fi urmarite de mostenirea traumatica a „razboiului impotriva celor slabi” din miscarea eugenica din Statele Unite ale Americii in primele decenii ale secolului alXX-lea, dar si a doua sperietoare rosie din Statele Unite ale Americii, la sfarsitul anului 1940 si anul 1950, si intr-o masura mai mica in anul 1960, cand activistii de extrema dreapta a politicii americane s-au opus in mod regulat programelor de sanatate publica, in special fluorizarea apei, vaccinarea in masa si serviciile de sanatate mintala, afirmand ca toate fac parte dintr-un complot de anvergura pentru a impune un regim socialist sau comunist. Opiniile lor au fost influentate de opozitia fata de o serie de schimbari sociale si politice majore care s-au intamplat in ultimii ani: cresterea internationalismului, in special a Natiunilor Unite si a programelor sale; introducerea de prevederi privind asistenta sociala, in special a diferitelor programe stabilite prin New Deal; si eforturile guvernului de a reduce inegalitatile in structura sociala a Statelor Unite ale Americii. Opozitia fata de vaccinarile in masa a primit, in special, o atentie semnificativa la sfarsitul anului 2010, atat de mult incat Organizatia Mondiala a Sanatatii a enumerat ezitarea vaccinului drept una dintre primele zece amenintari la adresa sanatatii globale din anul 2019. Pana in acest moment, persoanele care au refuzat sau au refuzat sa le permita copiilor lor sa fie vaccinati erau cunoscuti sub denumirea de „anti-vaxxers”.

Controlul mintii

Criticii sociali acuza guvernele, corporatiile si mass-media de a fi implicati în fabricarea unui consens national si, in mod paradoxal, o cultura a fricii datorita potentialului unui control social crescut pe care o populatie neincrezatoare si care se tem temeinic ar putea oferi celor aflati la putere. Cea mai grava teama a unor teoreticieni ai conspiratiei este insa ca Noua Ordine Mondiala va fi pusa in aplicare prin utilizarea controlului mintii – o gama larga de tactici capabile sa submineze controlul unei persoane asupra propriei gandiri, comportamente, emotii sau decizii. Se spune ca aceste tactici includ totul, de la spalarea creierului in stil candidat manchuriana a agentilor (Project MKULTRA, „Project Monarch”) pana la operatii psihologice de inginerie (fluorizare a apei, publicitate subliminala, „Silent Sound Spread Spectrum”(Spectru de raspandire a sunetului tacut), MEDUSA) si operatiuni parapsihologice (Stargate Proiect) pentru a influenta masele. Conceptul de a purta o palarie din folie de staniu pentru protectia impotriva unor astfel de amenintari a devenit un stereotip popular si termen de derizoriu; fraza serveste drept cuvant pentru paranoia si este asociata cu teoreticieni ai conspiratiei.

Scepticii sustin ca paranoia din spatele obsesiei unui teoretician conspirativ pentru controlul mintii, controlul populatiei, ocultismul, abuzul de supraveghere, Big Business, Big Government si globalizarea provine dintr-o combinatie de doi factori, cand el sau ea: 1) detine valori individualiste puternice si 2) nu are putere. Primul atribut se refera la persoanele carora le pasa profund de dreptul individului de a-si alege propriile alegeri si de a-si directiona propria viata fara interferente sau obligatii catre un sistem mai mare (cum ar fi guvernul), dar combina acest lucru cu un sentiment de neputinta in propria viata, si unul primeste ceea ce unii psihologi numesc „panica de agentie”, anxietate intensa in privinta unei pierderi aparente de autonomie fata de fortele exterioare sau de regulatori. Cand individualistii fericiti simt ca nu isi pot exercita independenta, ei experimenteaza o criza si presupun ca fortele mai mari sunt de vina pentru uzurparea acestei libertati.

-VA URMA-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*