Noua Ordine Mondiala – Neo-Iuddismul. Planul Gradual al Noii Ordini Mondiale. Lovitura de Stat – Episodul 6

Neo-luddismul sau noul ludism este o filozofie care se opune mai multor forme ale tehnologiei moderne. Cuvantul Luddite este folosit in general ca termen derogatoriu aplicat persoanelor care prezinta aplecari tehnofobe. Numele se bazeaza pe mostenirea istorica a luditilor englezi, care au fost activi intre anii 1811 si 1816.

Neo-luddismul este o miscare fara lider a grupurilor neafiliate care rezista tehnologiilor moderne si dicteaza revenirea unor sau a tuturor tehnologiilor la un nivel mai primitiv. Neo-Ludditele se caracterizeaza printr-una sau mai multe dintre urmatoarele practici: abandonarea pasiva a utilizarii tehnologiei, daunarea celor care produc tehnologie daunatoare mediului inconjurator, pledare pentru o viata simpla sau tehnologie de sabotaj. Miscarea moderna neo-luddita are legaturi cu miscarea anti-globalizare, miscarea anti-stiinta, anarho-primitivism, ecologism radical si ecologie profunda.

Neo-luddismul se bazeaza pe preocuparea impactului tehnologic asupra indivizilor, comunitatilor lor si / sau asupra mediului. Neo-luddismul prevede utilizarea principiului precautiei pentru toate noile tehnologii, insistand ca tehnologiile sa fie dovedite sigur inainte de adoptare, datorita efectelor necunoscute pe care le pot inspira noile tehnologii.

Teoreticienii conspiratiei neo-luddite anti-stiinta subliniaza prognoza tehnologiei in teoriile conspiratiei noii Ordine Mondiale. Ei speculeaza ca elita puterii globale sunt modernii reactionari care urmaresc o agenda transhumanista pentru a dezvolta si utiliza tehnologii de imbunatatire a omului, pentru a deveni o „casa de guvernare postumana”, in timp ce schimbarea accelereaza spre o singularitate tehnologica – un viitor teoretizat de discontinuitate atunci cand evenimentele vor accelera intr-un ritm in care oamenii obisnuiti neincantati nu vor putea sa prezica sau chiar sa inteleaga schimbarile rapide care apar in lumea din jurul lor. Teoreticienii conspiratiei se tem ca rezultatul va fi aparitia unei distopii asemanatoare cu o noua viteza a lumii – o „viteza noii ordini mondiale” sau disparitia speciilor umane.

Transhumanistii democratici, precum sociologul american James Hughes, contesta faptul ca multi membri influenti ai Statelor Unite sunt bioconservatori puternic opusi intensificarii umane, asa cum a demonstrat Consiliul presedintelui Bush cu privire la tratatul international propus de Bioetica, care interzice clonarea umana si inginerie de linii germinale. Mai mult, el sustine ca teoreticienii conspiratiei subestimeaza cat de marginala este miscarea transhumanista.

Implementarile Graduale a Planului Noii Ordini Mondiale

Teoreticienii conspiratiei speculeaza, in general, ca Noua Ordine Mondiala este pusa in aplicare treptat, invocand formarea Sistemului de Rezerve Federale al Statelor Unite in anul 1913; Liga Natiunilor din anul 1919; Fondul Monetar International in anul 1944; Organizatia Natiunilor Unite in anul 1945; Banca Mondiala in anul 1945; Organizatia Mondiala a Sanatatii in anul 1948; Uniunea Europeana si moneda euro in anul 1993; Organizatia Mondiala a Comertului in anul 1998; Uniunea Africana in anul 2002; si Uniunea Natiunilor din America de Sud in anul 2008 ca repere majore.

O teorie a conspiratiei din ce in ce mai populara in randul populistilor de dreapta americani este aceea ca ipotetica Uniune Nord-americana si moneda amero, propusa de Consiliul pentru relatii externe si omologii sai din Mexic si Canada, vor fi urmatoarea etapa in implementarea Noii Ordini. Teoria sustine ca un grup de elite internationale umbroase si mai ales fara nume intentioneaza sa inlocuiasca guvernul federal al Statelor Unite ale Americii cu un guvern transnational. Prin urmare, teoreticienii conspiratiei considera ca granitele dintre Mexic, Canada si Statele Unite sunt in proces de a fi sterse, ascuns, de un grup de globalisti al caror obiectiv final este sa inlocuiasca guvernele nationale din Washington, DC, Ottawa si Mexico City cu o uniunea politica si o birocratie in stil comunitar.

Scepticii sustin ca Uniunea Nord-americana exista doar ca o propunere cuprinsa intr-una dintre cele o mie de lucrari academice si politice publicate in fiecare an care pledeaza pentru orice fel de abordari idealiste, dar in cele din urma nerealiste pentru problemele sociale, economice si politice. Cele mai multe dintre acestea sunt trecute in cercurile lor si, in cele din urma, sunt depuse si uitate de personalul superior in birourile congresului. Unele dintre aceste lucrari devin insa pietre de atingere pentru mintea conspirativa si stau la baza tuturor tipurilor de temeri xenofobe nefondate, in special in perioadele de anxietate economica. De exemplu, in martie 2009, ca urmare a crizei financiare de la sfarsitul anilor 2000, Republica Populara Chineza si Federatia Rusa au facut presiuni pentru examinarea urgenta a unei noi monede de rezerva internationale, iar Conferinta Natiunilor Unite pentru comert si dezvoltare a propus extinderea considerabila a Drepturile speciale de tragere ale Fondului Monetar International (FMI). Teoreticienii conspiratiei se tem ca aceste propuneri sunt un apel pentru ca Statele Unite ale Americii sa adopte o moneda globala unica pentru o noua ordine mondiala.

Judecand ca atat guvernele nationale, cat si institutiile globale s-au dovedit ineficiente in solutionarea problemelor la nivel mondial care depasesc capacitatea statelor nationale individuale de a rezolva, unii oameni de stiinta politici critici pentru conspirationismul Noii Ordini Mondiale, precum Mark C. Partridge, sustin ca regionalismul va fi forta majora in urmatoarele decenii, buzunarele de putere din jurul centrelor regionale: Europa de Vest in jurul Bruxelles-ului, emisfera occidentala din jurul Washingtonului, DC, Asia de Est in jurul Beijingului si Europa de Est in jurul Moscovei. Ca atare, Uniunea Europeana., Organizatia de Cooperare din Shanghai si G-20 vor deveni probabil mai influentate pe masura ce trece timpul. Deci, intrebarea nu este daca guvernanta globala se dezvolta treptat, ci mai degraba cum vor interactiona aceste puteri regionale intre ele.

Lovitura de stat

Teoreticienii conspiratiei populiste de dreapta americana, in special cei care s-au alaturat miscarii militiei din Statele Unite ale Americii, speculeaza ca Noua Ordine Mondiala va fi implementata printr-o lovitura de stat dramatica de catre o „echipa secreta”, folosind elicoptere negre, in Statele Unite ale Americii si alte state-natiuni pentru a crea un guvern mondial totalitar controlat de Organizatia Națiunilor Unite si pus in aplicare de trupele strainilor pentru pace. In urma planurilor Rex 84 si Operatiunii Garden Plot, aceasta lovitura militara ar presupune suspendarea Constitutiei, impunerea legii martiale si numirea comandantilor militari la conducerea statelor si guvernelor locale si la retinerea disidentilor. Acesti teoreticieni ai conspiratiei, care sunt cu totii credinciosi puternici intr-un drept, sunt extrem de tematori ca trecerea oricarei legislatii privind controlul armelor va fi urmata ulterior de abolirea proprietatii personale a armelor si de o campanie de confiscare a armelor si ca taberele de refugiati ale agentiilor de gestionare a situatiilor de urgenta, cum ar fi Agentia Federala de Management pentru Situatii de Urgenta (FEMA), vor fi folosite pentru internarea unor subversive suspectate, facand putin efort pentru a distinge adevarate amenintari la adresa Noii Ordini Mondiale de dizidentii pacifisti. Inainte de anul 2000, unii supravietuitori credeau in mod gresit ca acest proces va fi pus in miscare de problema prevazuta de Y2K care produce colapsul societatii. Intrucat multi teoreticieni ai conspiratiei de stanga si de dreapta cred ca atacurile din 11 septembrie au fost o operatiune falsa de pavilion realizata de comunitatea de informatii a Statelor Unite ale Americii, ca parte a unei strategii de tensiune pentru a justifica represiunea politica la domiciliu si razboiul preventiv in strainatate, au devenit convinsi ca un incident terorist mai catastrofal va fi responsabil pentru declansarea Directivei Executive 51 pentru a finaliza trecerea la un stat de politie.

Scepticii sustin ca temerile neintemeiate despre o interdictie iminenta sau eventuala a armelor, lovitura de stat militara, internarea sau invazia si ocupatia Organizatiei Natiunilor Unite sunt inradacinate in mentalitatea de asediu a miscarii militiei americane, dar si un milenarism apocaliptic care ofera o naratiune de baza in cadrul dreptului politic din Statele Unite ale Americii, sustinand ca societatea idealizata (adica, republica constitutionala, democratia Jeffersoniana, „natiunea crestina”, „natiunea alba”) este zadarnicita de conspiratiile subversive ale umanistilor seculari liberali care doresc „Marele Guvern” si globalistii care comploteaza in numele Noii Ordini Mondiale.

-VA URMA-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*