Citate Celebre Despre Globalizare

Multi lideri, factori de decizie si oameni influenti au vorbit despre globalizare. Unii ies in evidenta beneficiile sale pozitive, iar altii se concentreaza mai profund asupra efectelor sale negative. Iata mai jos cateva dintre cele mai interesante citate despre aceasta problema.

Citat de globalizare de catre fostul presedinte al Statelor Unite ale Americii Bill Clinton

,,Nici o generatie nu a avut ocazia, asa cum avem acum, sa construim o economie globala care sa nu lase pe nimeni in urma. Este o oportunitate minunata, dar si o responsabilitate profunda”.

Citat la globalizare de Barack Obama, fost presedinte american

,,Globalizarea este un fapt, din cauza tehnologiei, din cauza unui lant de aprovizionare global integrat, din cauza schimbarilor in transport. Si nu vom putea sa construim un zid in jurul lui”.

Citatul despre globalizare a lui Dominique Strauss-Kahn, fost director general al Fondului Monetar International

,,Nu putem vorbi zi de zi despre globalizare fara sa avem in acelasi timp in minte ca … avem nevoie de solutii multilaterale”.

Citat despre globalizare spus de Stephen Harper, fost prim-ministru al Canadei

„Trebuie sa ne amintim ca ne aflam intr-o economie globala. Scopul stimulentului fiscal nu este doar de a sustine activitatea in economiile noastre nationale, ci de a ajuta si economia globala si tocmai de aceea este atat de esential ca masurile din aceste pachete sa evite tot ceea ce afecteaza protectionismul”.

Citat despre globalizare spus de Julia Gillard, prim-ministrul Australiei

„Principiul meu de orientare este ca prosperitatea poate fi impartasita. Putem crea bogatie impreuna. Economia globala nu este un joc cu suma zero”.

Citat despre globalizare spus de catre liderul spiritual Dalai Lama

„Am constatat ca, din cauza evolutiei tehnologice moderne si a economiei noastre globale si ca urmare a cresterii mari a populatiei, lumea noastra s-a schimbat mult: a devenit mult mai mica. Cu toate acestea, perceptiile noastre nu au evoluat in acelasi ritm; continuam sa ne agatam de demarcarile nationale vechi si de vechile sentimente ale „noastre” si ale „acestora”.

Celebrul sociolog german Ulrich Beck a vorbit despre globalizare

„Globalizarea nu este doar ceva care ne va preocupa si ameninta in viitor, ci ceva care se petrece in prezent si catre care trebuie sa deschidem mai intai ochii”.

Citat despre globalizare spus de Bill Gates, proprietar si fost CEO al Microsoft

„Cert este ca, pe masura ce nivelul de viata a crescut in intreaga lume, comertul mondial a fost mecanismul care le-a permis tarilor sarace sa aiba grija din ce in ce mai mult de nevoile cu adevarat de baza, cum ar fi vaccinarea”.

Citat despre globalizare spus de John Lennon, membru al trupei de muzica The Beatles

,,Imaginati-va ca nu exista tari. Nu este greu de facut. Nimic pentru care sa ucizi sau sa mori. Si nici o religie. Imagineaza-ti toti oamenii. Sa traiesti viata in pace. Tu, poti spune ca sunt un visator. Dar nu sunt singurul. Sper ca intr-o zi veti fi alaturi de noi. Si lumea va fi ca unul”.

Sursa: youmatter.word

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*