Zodiacul African Kemetic. Zodiile De Foc

Zodiile din semnul de foc, Berbecul, Leul si Sagetatorul, au o natura dinamica si semnifica impulsul ireversibil al miscarii, dar fiecare ilustreaza aspecte diferite ale aceleiasi orientari, in functie de calitate, mod si planeta guvernatoare. Afla ce zeitate te reprezinta in Horoscopul African:

Berbecul, este reprezentat in horoscopul Kemetic de Aishat sau Isis, zeitatea universala. Ea isi are locul in Ceruri langa steaua Sirius. Este fiica lui Nut si Geb, sotia lui Osiris si sora lui Seth si a lui Nepthys. Rolul ei este de a proteja. Ea pazeste cele patru colturi ale mormintelor si ale piramidelor impreuna cu Nephtys, Neith si Serket. Rolul ei de protector este deosebit de important, deoarece ea protejeaza Lumea celor aflati in nefiinta.

Leul, este reprezentat in horoscopul Kemetic de Anubis care inainte de Osiris era cea mai mare zeitate si judecatorul celor trecuti in nefiinta. El este zeul imbalsamarii si a fost cel care l-a imbalsamat pe Osiris dupa ce a fost omorat de Seth. Anubis este si cel care tine cantarul ce cantăreste inimile in timpul judecatii din Lumea de Dincolo. El guvernează cu mare vigilenta viata de dupa moarte.

Sagetatorul, este reprezentat in horoscopul Kemetic de Hetheru, zeitatea Cerului si a Pamantului. Fiind războinica, este reprezentata ca o femeie cu coarne de taur pe cap si un disc solar intre ele. Pe Pamant este venerata sub forma de vita alba sacra. In Cer, este considerata fiica lui Nut, Zeitatea Cerului. Atunci cand se prezinta sub forma unei leoaice, ea este sotia lui Heru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*