Safirul – considerat piatra destinului

Cel mai renumit safir din lume dateaza din 1214 si este cunoscut sub numele de Stuart Saphire

-Safirele sunt cunoscute ca fiind pietre pretioase de culoare albastra, insa acestea se gasesc, de fapt, in toate culorile curcubeului, inclusiv in roz, galben, orange si verde. Safirele rosii sunt mai mult cunoscute sub denumirea de rubine.

-Un safir roz-portocaliu numit padparadscha este cel mai rar tip de safir, iar numele sau provine din sanscrita si inseamna floare de lotus.

-Safirele care isi schimba culoarea sunt foarte cautate in domeniul gemologiei si, asa cum sugereaza numele lor, isi schimba culoarea in functie de modul in care cade lumina pe ele.

-Unele safire sunt incolore si sunt folosite pentru a imita diamantele.

-Safirul este unul dintre cele mai dure elemente naturale din lume. Este al treilea cel mai dur pe scara Mohs, chiar in spatele diamantului si moisanitului. Singurul material care il poate zgaria este diamantul… Avand o natura atat de robusta, acestea sunt ideale pentru bijuteriile de zi cu zi si pentru inelele de logodna.

-Safirele au fost folosite mult timp pentru a reprezenta regalitatea, fapt pentru care culoarea lor este cunoscuta si sub numele de albastru regal. Regii si reginele din Roma si din Grecia Antica sustineau ca aceste pietre pretioase au puterea de a-i proteja de rau si de invidie.

-Pietrele pretioase albastre pot fi exploatate aproape in intreaga lume, ceea ce este o raritate in acest domeniu. Una dintre locatiile cele mai renumite pentru exploatarea safirelor este zona Yogo Gulch din Montana, Statele Unite ale Americii. Alte tari din care se extrag safirele sunt Australia, Thailanda, Sri Lanka, Kenya, Myanmar, Nigeria si China.

-Unul dintre cele mai mari safire din toate timpurile este The Star of India. Acesta se gaseste in prezent la Muzeul American de Istorie Naturala si are impresionanta greutate de 563 de karate.

-Cel mai renumit safir din lume dateaza din 1214 si este cunoscut sub numele de Stuart Saphire. Acesta a intrat in posesia mai multor monarhi de-a lungul timpului, in prezent fiind montat in coroana Reginei Victoria, care poate fi vazuta la Turnul Londrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*