Țările cele mai sigure din lume în cazul unui război mondial de amploare

În ipostaza neînțelegerilor și ciocnirilor militare, a nenumăratelor atacuri teroriste și de violențe, tot mai mulți sunt cei care sunt cuprinși de frica unui iminent război mondial.

Analizând în mod deosebit, după așezarea geografică izolată și a anumitor avantaje superioare, țările care pot fi sigure în cazul unui război mondial de amploare.

Tuvalu

Tuvalu este o mică țara insulara și cu atitudine neutră situată în mijlocul Oceanului Pacificului. Ea este situată la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia, cele 4 insule care constituie statul Tuvalu sunt considerate foarte sigure în cazul unui război mondial. Neavând resurse naturale vitale, nu va fi sub nici o formă în vizorul puterilor mondiale.

Noua Zeelandă

Această țara este situată în Oceanul Pacific și are un relief predominant muntos, ceea ce conferă o izolare perfectă, a populației, în față invadatorilor.

Este considerată una dintre țările cele mai dezvoltate, unde găsim un sistem democratic stabil.

Bhutan

Statul Bhutan, este un stat neutru și este poziționat în centrul Munților Himalaya, între India și Tibet.Țara este considerată o locație unică și cel mai excelent adăpost din lume, în cazul unei deflagrații mondiale. O trăsătură distinctivă, a acestui stat, este că nu are relații diplomatice, militare și politice cu Statele Unite ale Americii.

Fiji

Republica Fiji, este o țară insulara, are în componența 844 de insule mai mari și mai mici cu zone muntoase, din care doar o treime sunt locuite. Din punct de vedere geografic Fiji, este situată în sudul Oceanului Pacific, la est de Vanuatu, la sud de Tuvalu și la vest de Tonga. Din punct de vedere demografic, are o populație mică, iar statul adopta o politică de neutralitate în relațiile diplomatice externe și nu deține resurse vitale care să justifice o posibilă invazie.

Elveția

În primul rând, din punct de vedere al așezării geografice, această țara este protejată de Munții Alpi, are o atitudine neutră, iar locuitorii ei au zone prestabilite cu buncăre strategic răspândite, unde să se ascundă. Deși are granițe comune cu Franța, Germania și Italia, țări care sunt catalogate cu risc mare de pericol, Elveția are un plan defensiv adoptat din secolul al XIX-lea și o infrastructura modernă pentru intervenția armatei sale, în vederea luptei terestre cu invadatorii.

Chile

Situată în America de sud, această țara oferă cel mai ridicat nivel de trai din America Latină. Din punct de vedere geografic Republica Chile este străjuită de graniță naturală a Munților Anzi, iar la sud și vest de Oceanul Pacific, ceea ce cofera o mare stabilitate în cazul unui război mondial.

Irlanda

Republica Irlanda este un stat suveran, aflat în Europa de Vest și are frontieră terestră strictă numai cu Irlanda de Nord, iar restul limitelor țării fiind țărmul Oceanului Atlantic. Irlanda urmează o politică de neutralitate, este o țara prospera și în continuă dezvoltare și nu are legături cu nici una dintre posibilele țări combatante, într-un potențial Război Mondial.

Islanda

Islanda, este o țara insulara nordică, aflată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic, fiind catalogată ca cea mai pașnică țara din lume. Din punct de vedere geografic este considerată a doua insulă ca mărime din Europa, după Marea Britanie. Insula este înconjurată de un relief muntos, câmpuri de lavă și ghețari, ceea ce o face greu acesibila.

Malta

Republica Malta, este un arhipelag în Marea Mediterană și poziționată în Europa de sud. Această țara insulara cuprinde 6 insule și este divizată în 7 regiuni, amplasate strategic, este greu ca să fie invadată sau cucerită, ceea ce conferă un loc sigur în cazul unui război mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed