Submarinul nuclear strategic rus ,,Cneazul Vladimir” a testat o racheta balistica in Peninsula Kamceatka, in extremitatea de est a Rusiei

Submarinul nuclear strategic rus din clasa Borei-A (proiectul 955A) ,,Cneazul Vladimir” a testat cu succes o racheta balistica ”Bulava”, a anuntat Miercuri Ministerul rus al Apararii, citat de agentiile de presa Xinhua si TASS, potrivit Agerpres.

Racheta – cel mai nou model de racheta cu combustibil solid – a fost lansata in timp ce submarinul se afla in imersiune in Marea Alba, lovind o tinta in zona Kura, Peninsula Kamceatka, in extremitatea estica a Rusiei, se arata intr-un comunicat al Ministerului. Zborul rachetei a decurs in mod normal, iar ogivele sale false au atins tinta in intervalul de timp stabilit. Submarinele din clasa Borei-A, capabile sa transporte pana la 16 rachete balistice intercontinentale ,,Bulava” fiecare, reprezinta o versiune imbunatatita a navelor anterioare din clasa Borei, caracterizandu-se prin faptul ca sunt aproape nedetectabile. Aceste submarine ar urma sa constituie baza fortelor nucleare strategice navale ruse. Patru submarine din clasa Borei-A au fost construite pana in prezent. Submarinul ,,Iuri Dolgoruki” face parte din Flota rusa a Nordului, in timp ce celelalte doua – ,,Aleksandr Nevski” si ,,Vladimir Monomah” – servesc in Flota rusa din Pacific. Submarinul ,,Cneazul Vladimir” a fost lansat la apa in anul 2017 si se afla in faza de testare pe mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*