Știați, că?

-Utilizarea frecventă a periuței de dinți cu perii tari și folosirea ei prea dură pe suprafața dentară poate duce la înlăturarea smalțului dentar, cauzând astfel cariile și hipersensibilitatea dentară?

-Folosirea aței dentare este esențială, cel puțin o data pe zi?

-Parodontoza este principala cauza a pierderii dinților la adulți, fiind o afecțiune care progresează foarte repede și este mult mai severă în rândul persoanelor cu o nutriție defectuoasă?

-Pentru o sănătate orală, este recomandat să consumăm alimente cât mai variate: cereale integrale, fructe, legume, carne slabă de vită sau pui, pește, lactate cu un conținut scăzut de grăsimi?

-Dacă nu ați avut timp când să vă spălați pe dinți, este bine să mestecați o gumă fără zahăr, dar nu mai mult de 15 minute?

-Ceaiul verde conține polifenoli și datorită acestora, poate fi prevenită placa dentară?

-Ceaiul verde scade riscul cariilor și ne scapă de respirația urât mirositoare?

-Carnea de pește conține fosfor, calciu și vitamina D, acestea fiind benefice pentru sănătatea danturii?

-Calciul combate carențele de minerale și nu permite eroziunea dentară?

-Pasta de dinți a fost folosită încă din anul 500 î.Hr . în Egiptul antic, China și India, sub forma unui preparat din praf de cenușă, mir, coajă de ou pisată și piatră ponce, dar a început să fie folosită mai mult în jurul anilor 1800?

-Folosirea periuței de dinți electrice cu vibrații sonice indepărtează tartrul și ajung în locurile greu accesibile, între dinți și sub gingii, astfel sănătatea gurii noastre va fi mult mai bună?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed