Știați, că?

Pătrunjelul(Petroselinum crispum)Fam. Umbelliferae-sănătate și nutriție

 

-Pătrunjelul este un suport hormonal la femei, stimulează producția de estrogen, și restabilește circulația sangvina normală la nivelul uterului?

 

-Dacă stoarceți o legătură de pătrunjel, obțineți o cantitate mică de suc, peste care dacă adăugați o lingurită de iaurt  și efectuați amestecul obțineți o pastă pe care puteți să o puneți pe zonă de sub ochi, dacă aveți cearcăne. Dacă faceți asta asta de două ori pe săptămană puteți diminua cearcănele?

-Gladiatorii romani mâncau pătrunjel înainte de a intră în arenă?

 

-Pǎtrunjelul poate fi folosit și în apa din acvariile cu pești bolnavi, redându-le sǎnǎtatea?

 

-Dacă după ce fumezi o țigare ai mesteca frunze de pătrunjel, efectele gudronului s-ar micșora, iar bolile aparatului respirator ar fi ținute la distanță, iar pe termen lung te pot ajută chiar să te lași de fumat?

 

-Pătrunjelul mai conține: vitamină B12, betacaroten, clorofila, acid folic, calciu, mult mai multă vitamină C, decât citricele, calciu (100 grame de pătrunjel conțin 245 mg de calciu), fosfor, potasiu (114 grame de patrungel conțin 1000 mg de potasiu), mangan (100 grame de pătrunjel conțin 2.7 mg de mangan), inozitol și sulf?  

 

-În doze mari sucul de pătrunjel poate da hiperxcitabilitate nervoasă la copii și adulți?

 

-Pătrunjelul este adus de pe malurile Mării Mediterane, iar pe teritoriu României a pătruns cu cel puțin 2000 de ani în urmă?

 

-O legătură de pătrunjel mâncată în fiecare zi timp de 2 săptămâni, pregătită ca salată cu ulei de măsline și zeamă de lămâie (sau în funcție de dorințe cu usturoi verde sau căței) intărește sistemul imunitar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*