Somon prăjit cu mălai și usturoi.

O sută de grame de somon sălbatic, conțin 30 de grame de proteine și îți oferă pe zi doza

zilnică recomandată de Vitamină D.

Ținând cont că este dezlegare la pește, mi-am dorit să pregătesc și să servesc un pește în stil

românesc, crocant și foarte delicios. De fiecare dată când vorbim de pește, iar azi gătesc somon, nu

pot să nu recomand mujdeiul de usturoi și mămăliguța, care sunt absolut obligatorii.

Pentru această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

-un file de somon proaspăt (aproximativ trei sute de grame), o lingură de făină albă, trei linguri de

mălai, o căpățână de usturoi, ulei și sare albă fină.

Mod de preparare:

Prima dată, pregătesc peștele pe care îl spăl bine, după care așa ud, îl dau prin făină și mălai pentru

a se lipi mai bine(amestecăm făină albă cu mălaiul).

Urmează să pregătesc mujdeiul pe care l-am făcut din usturoiul pisat foarte bine, amestecat cu ulei,

treptat, ca la maioneză. Am adăugat și puțină sare albă fină. Somonul l-am prăjit în tigaie în uleiul

ușor încins, la foc mic, fără capac. Totul este destul de simplu, nu necesită mult timp și este super

delicios.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*