Raci fierți cu paste risi și roșii

Necesarul de ingrediente:
Trebuie să avem cincisprezece raci vii(aproximativ 650-700 de grame), 1 litru de apă, cu o lingură de sare
albă fină, 1 pahar de vin alb sec, 4 roșii coapte mari, 10-12 boabe boabe de piper negru măcinat și
enibahar.
Modul de pregătire:
După ce am curățat și spălat bine racii, ii vom pune la fiert. După ce apa de pe foc începe să clocotească,
se iau răcii și se întroduc în oala cu apă clocotită. Se amestecă cu o lingură de lemn și când au început să
se inroșească sunt gata. Se oprește focul și se lasă să se răcească în apa în care au fiert. Între timp, se pune
la fiert o ceașcă de paste risi, cu două cești de apă.
Când racii s-au răcit vom scoate carnea din cozi și din clești. Dupa ce am terminat, ne vom alege cu
aproximativ 200 grame carne de rac. Urmează prepararea pastelor risi cu care vom umple cele
paisprezece carapace: un fir subțire de praz (sau o ceapă), se taie rondele și se pune la călit în 2-3 linguri
de ulei. Se adaugă câteva roșii tocate cubulețe, cu tot cu coajă. Se călesc impreună până se înmoaie puțin
roșiile, apoi se adaugă orezul fiert și o căniță cu zeamă în care au fiert racii, sau supă de pui sau de
legume. Se adaugă sare și piper după gust și se lasă să fiarbă bine.
Se oprește focul și se adaugă carnea de rac (vom opri câteva bucățele pentru ornament). Cu pastele risi
ramase vom umple carapacele. Pastele risi rămase se așează în mijlocul unui platou termorezistent, de jur
împrejur se așează carapacele umplute, iar pe pastele risi vom așeza racul întreg și carnea oprită. Vom da
la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. La final vom scoate preparatul, îl presărăm cu pătrunjel verde
și îl puteam servi fierbinte.
Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*