Pulpiță de purceluș la cuptor cu usturoi

Necesarul de Ingrediente:
-O pulpiță de purceluș afumat, o ceapă, o crenguță de cimbru și o linguriță de cimbru uscat și măcinat, un
mix de piper măcinat (negru, alb, verde și roșu), patru căței de usturoi, două linguri de ulei, hrean ras
(cam o lingură, depinde cât de iute vă place), o ceașcă cu smântână, mărar verde tocat fin, cartofi și
morcovi pentru garnitură.
Mod de preparare:
Prima data, vom pune la fiert în apă, fără sare, pulpița de purceluș afumat . Dacă pulpița de purceluș
afumat, este deja prea sărată este de preferat să îl lăsăm în apă rece de seara pană dimineața. Când apa
începe să fiarbă, adaugăm ceapa, cățeii de usturoi și crenguța de cimbru. Le fierbem acoperit, aproximativ
două ore.
După ce a fiert, scoatem pulpița din oală și o crestăm. În crestăturile pulpiței punem piper spart grosier și
cimbru uscat. Pulpița astfel”impănată” o așezăm într-o tăviță și o punem în cuptorul încins. În apa în care
a fiert pulpița, punem la fiert morcovii și cartofii pentru garnitură, după ce am scos ceapa și cățeii de
usturoi. Morcovii și cartofii fierți îi așezăm în tăviță, în jurul pulpiței, după care stropim cu puțin ulei și
presărăm piperul sfărâmat (nu râșnit) și cimbru.
Când pulpița este aproape gata, începem să preparăm sosul de hrean. Într-o tigaie punem o lingură de ulei
și când s-a încins adaugăm o lingură cu hrean ras și un polonic cu zeama în care a fiert pulpița și
legumele. Le lăsăm să dea un clocot, dăm focul mic și adaugăm o ceașcă cu smantană, după care
amestecăm bine și lasăm pe foc mic câteva minute, până sosul scade ușor. La final, așezăm sosul în
sosieră și adaugăm mărarul verde tocat fin.
Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*