Psihopatul pedofil belgian Marc Dutroux ar putea fi eliberat conditionat

Cazul similar al criminalului de la Caracal, Gheorghe Dinca, a zdruncinat si zdruncina societatea romaneasca, iar revolta este dublata de balbele autoritatilor si disfunctionalitatile constatate in randul unor institutii care ar trebui sa apere cetateanul.

In urma cu ceva mai mult de 20 de ani, un scandal de pedofilie zguduia nu numai o tara, ci intreaga lume: ingrozitoarea afacere Dutroux. Belgianul care a sechestrat și abuzat copii, cu ajutorul unor complici, rămâne unul dintre monștrii omenirii. Cazul sau a dezvaluit că politia fusese o veriga slaba. In cele din urma, institutia din Belgia a fost reformata din temelii in urma „afacerii Dutroux”.

Pedofilul belgian Marc Dutroux, aflat in inchisoare pentru violarea si uciderea mai multor fete în anul 1990, a castigat dreptul la o evaluare psihiatrica, acțiune care poate sustine o viitoare cerere de eliberare conditionata, scrie RTL. Un complet de judecatori a decis ca trei experti psihiatri au termen pana la 11 Mai 2020 sa prezinte un raport final despre sanatatea mintala a lui Dutroux si ce pericol prezinta acesta pentru societate.

Marc Dutroux in inchisoarea Nivelles (sursa:HLN)

Supranumit „monstrul din Marcinelle” pentru rapirea si abuzul a 6 fete in anul 1990, Marc Dutroux (62 de ani) a fost arestat in 1996 si condamnat la închisoare pe viata în anul 2004. Doua dintre cele 4 fete moarte gasite pe proprietatile sale au murit ingropate de vii, dupa ce au fost invelite in plastic. Alte 2 fete au murit de foame, intr-o temnita subterana facuta in casa, in timp ce Dutroux executa o sentinta scurta cu inchisoarea.

O cerere de arest la domiciliu a fost deja respinsa in anul 2013, in urma cu 6 ani, considerandu-se ca Dutroux nu s-ar fi putut reintegra in societate. Acum insa lucrurile s-ar putea schimba. Din anul 2017, avocatul monstrului pedofil a inceput o lupta pentru eliberarea clientului sau, iar cererea sa a fost acceptata. Informatia privind posibila eliberare a lui Dutroux a starnit furia oamenilor in Belgia. Sute de persoane au manifestat in ultimele zile pe strazile Bruxellesului pentru a cere inchisoare pe viata pentru infractori sexuali. „Fara libertate pentru cei care abuzeaza de copii”, „Dutroux sa ramana dupa gratii”, scria pe pancartele protestatarilor.

In timpul anchetei, Dutroux si avocatul sau au sustinut, in mod repetat, ca rapirea si violarea fetelor s-au facut cu ajutorul Politiei, in cadrul unei retele de trafic de copii si care avea legaturi cu establishmentul belgian. Afirmatiile au fost publicate de The Washington Post, care a mentionat, de asemenea, ca Politia sustinea ca Dutroux face parte dintr-o retea de prostitutie cu copii. Jurnalistii au scris ca „gasca” lui Dutroux s-ar fi oferit sa cumpere minori pentru suma de 5.000 de dolari.

Marc Dutroux era electrician. Oficial, traia din ajutoare sociale, dar detinea 10 case. ,,The New York Times, dezvaluia ca, dupa mai multe disparitii, Dutroux a primit sume mari de bani in mai multe conturi bancare. Dutroux – al carui singur venit oficial era ajutorul social – ajunsese sa aiba o avere de aproximativ 6 milioane de franci. Situatie care i-a determinat pe anchetatori sa afirme ca acesta actioneaza pentru altii, la un nivel mai inalt, intr-un cerc de pedofili si prostitutie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*