Prima doamna Melania Trump intrigata de pericolul utilizarii tigaretelor electronice de catre tinerii din Statele Unite ale Americii

Prima doamna Melania Trump a precizat: ,,Sunt profund ingrijorata de epidemia in crestere a consumului de tigarete electronice la copiii nostri. Trebuie sa facem tot ce putem pentru a proteja oamenii impotriva bolilor si a mortii cauzate de tutun si sa prevenim ca acesta sa nu creeze dependenta pentru generatiile de tineri,,.

La solicitarea Melaniei Trump, administratia americana a trimis in data de 9 septembrie 2019, o scrisoare de avertizare catre Juul, producatorul principal de e-tigarete, care face referire asupra modalitatii de marketing a companiei, care prezinta produsul ca fiind o alternativa mai sigura decat tigarile obisnuite. Cel mai ingrijorator lucru este ca mesajul a fost transmis direct consumatorilor minori.

,,Indiferent de locul in care se prezinta produsele, legea este clara, ca inainte de comercializarea produselor de tutun, chiar si cele care ar avea un risc redus, companiile trebuie sa demonstreze cu dovezi stiintifice ca produsul lor specific prezinta de fapt un risc mai mic sau este mai putin daunator,, a declarat comisarul FDA, dr. Ned Sharpless, intr-o declaratie despre avertismentul sau catre Juul, care a primit 15 zile pentru a raspunde la scrisoarea FDA.

Ingrijorarea primei doamne, vine de la faptul ca aceste tigarete electronice sunt disponibile peste tot iar campaniile de publicitate si marketing ale Juul au crescut vazand cu ochii. Centrele SUA pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, lucreaza concomitent cu FDA pentru a monitoriza pericolele asociate consumului de tigarete electronice, care in ultimele saptamani au afectat starea de sanatate a mai multor oameni.

Oficialii din domeniul sanatatii din SUA, au anuntat ca au cunostinta de cel putin 450 de cazuri, posibile de boala pulmonara severa, care ar putea fi cauzate de vaporii inhalati, in 33 de state. Mai mult decat atat au existat cel putin 5 decese in 5 state precum: Illinois, Oregon, Minnesota, Indiana si California, legate de aceasta boala.

Cresterea tulburatoare a consumului de tigarete electronice, in randul tinerilor continua si are succes deoarece compania Juul vinde produse vape cu diverse arome dulci atractive precum: pepene verde, struguri si limonada de capsuni.

Presedintele Donald Trump si prima doamna Melania Trump s-au mai adresat tinerilor si la alte editii privind abuzul de droguri si heroina din: 5 martie 2019 din Las Vegas, 24 aprilie 2019 din Atlanta si nu in ultimul rand pe 8 iulie 2019 in Virginia de Vest, la Centrul Huntington.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*