Prăjitură simplă cu vișine.

Prăjitura simplă cu vișine, pot spune că este foarte aromată și extrem de bună la gust și de

fiecare dată când am timp în weekend, o prepar, cu tot felul de fructe, rețeta de bază,

rămânând aceeași, binențeles preferatele mele rămân gustoasele vișine.

Vișinele au beneficii multiple, deoarece protejează inima, stimulează funcția cardiacă datorită

conținutului de minerale și conțin calciu, potasiu și magneziu. Tocmai datorită acestor minerale,

vișinele au un rol mare în consolidarea mușchilor inimii precum și în restabilirea ritmului cardiac.

Necesarul de ingrediente: 450 grame de făină albă; patru ouă de găină proaspete; două căni zahăr

alb; 200 ml. lapte de vacă proaspăt; aproximativ 100 ml. ulei; un plic praf de copt mare; o linguriță

sare albă fină și 600 grame de vișine fără sâmburi.

Mod de preparare:

Pregătim un bol curat în care batem bine ouăle de găină cu sarea și zahărul până se topesc, după

care peste care, adăugăm uleiul și laptele. Le putem amesteca mai ușor cu mixerul. Adăugăm

treptat făina și praful de copt.

Pregătim tava și o ungem cu puțin unt, o tapetăm cu făină, turnăm compoziția în tavă și presărăm

vișinele, scurse bine de apa. Băgăm tava la cuptor și o lăsăm aproximativ 40 de minute, după care

o încercăm cu o scobitoare dacă s-a copt. După ce am terminat treaba o lăsăm să se răcească. Nu

trebuie sa ne grăbim să o tăiem, înainte să se răcească. Dacă o dorim mai dulce, putem presăra

deasupra niște zahăr vanilat.

Poftă Bună!3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*