Prăjitură cu căpșuni

Prăjitura cu căpșuni, pot spune că este foarte aromată și extrem de bună la gust și de fiecare dată
când am timp în weekend, o prepar, cu tot felul de fructe, rețeta de bază, rămânând aceeași,
binențeles preferatele mele rămân gustoasele căpșuni.
Căpșunile au beneficii multiple, deoarece protejează inima, stimulează funcția cardiacă datorită
cuprinsului bogat de vitamine și conțin acid folic, fier, calciu, magneziu și fibre, care ajuta în procesul de
digestie.

Necesarul de ingrediente:
-450 de grame de făină albă;
-patru ouă de găină proaspete;
-două căni de zahăr alb;
-doua sute de mililitri lapte de vacă proaspăt;
-aproximativ o sută de mililitri ulei;
-un plic praf de copt mare;
-o linguriță sare albă fină
-și 600 de grame de căpșuni fără codițe și frunzulițe.
Mod de preparare:
Pregătim un bol curat în care batem bine ouăle de găină cu sarea și zahărul până se topesc, după care
peste care, adăugăm uleiul și laptele. Le putem amesteca mai ușor cu mixerul. Adăugăm treptat făina și
praful de copt.
Pregătim tava și o ungem cu puțin unt, o tapetăm cu făină, turnăm compoziția în tavă și presărăm
căpșunile, scurse bine de apă. Băgăm tava la cuptor și o lăsăm aproximativ 35-40 de minute, după care o
încercăm cu o scobitoare dacă s-a copt.
După ce am terminat treaba o lăsăm să se răcească. Nu trebuie sa ne grăbim să o tăiem, înainte să se
răcească. Dacă o dorim mai dulce, putem presăra deasupra niște zahăr vanilat.
Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*