Plăcintă de dovleac

Necesarul de ingrediente:
-o sută de grame de zahăr pudră,
-circa cinci sute de grame de făină albă,
-o ceșcuță apă clocotită(aproximativ200 ml),
-o ceșcuță cu ulei(aproximativ 150 ml),
-sare albă fină
-și o linguriță cu bicarbonat(stins în prealabil în oțet).
Necesarul pentru umplutură:
– un dovleac placintar de 1,2-1,5 kilograme,
-trei lingurițe cu scorțișoară praf
-și o sută de grame de zahăr alb.
Modul de preparare:
Se curăță de coajă dovleacul după care se rade pe răzătoarea mare. Se adaugă zahărul și scorțișoara și se
lasă aproximativ 15 minute pentru a se scurge lichidul din dovleac. Între timp se amestecă toate
ingredientele pentru aluat și se frământă până când se obține o coca destul de moale, dar fermă. Aluatul
astfel obținut se împarte în două părți. Fiecare parte se întinde pe masă infăinată în așa fel încât să se
obțină o foaie la fel de mare cât tava de la cuptor.
Se pune prima foaie în tavă după care se stoarce dovleacul ras și se așează pe foaie. Deasupra se pune cea
de-a doua foaie. Înainte de a da plăcinta la cuptor se înțeapă din loc în loc cu ajutorul unei furculițe.
Se lasă tava la cuptor aproximativ o jumătate de oră la foc potrivit(până se rumenește aluatul de
deasupra). Se poate încerca dacă plăcinta e gata astfel: se înfige scobitoarea în plăcintă; dacă nu rămâne
nici un pic de cocă pe scobitoare atunci plăcinta poate fi scoasă de la cuptor.
După ce plăcintă s-a mai răcit se poate presăra zahăr pudră pe deasupra.
Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*