Plăcintă cu mere proaspete.

Necesarul de ingrediente:100 grame de zahăr pudră.

Necesarul pentru aluat: 450 grame de făină albă; o ceșcuță apă clocotită (cca. 150 ml); o ceșcuță cu

ulei (cca. 150 ml); sare albă fină și o linguriță cu bicarbonat (stins în prealabil în oțet).

Necesarul pentru umplutură: trei lingurițe cu scorțișoară praf; 100 grame de zahăr alb și două kg.

mere

(rosii, verzi sau galbene, dupa preferinte).

Modul de preparare:

Se curăță de coajă merele după care se rad pe răzătoarea mare. Se adaugă zahărul și scorțișoara și

se lasă aproximativ 15 minute pentru a se scurge lichidul din mere. Între timp se amestecă toate

ingredientele pentru aluat și se frământă până când se obține o coca destul de moale, dar fermă.

Aluatul astfel obținut se împarte în două părți. Fiecare parte se întinde pe masă infăinată în așa fel

încât să se obțină o foaie la fel de mare cât tava de la cuptor.

Se pune prima foaie în tavă după care se storc merele foarte bine și se așează pe foaie. Deasupra se

pune cea de-a doua foaie. Înainte de a da plăcinta la cuptor se înțeapă din loc în loc cu ajutorul unei

furculițe.

Se lasă tava la cuptor aproximativ 30 de minute la foc potrivit (până se rumenește aluatul de

deasupra). Se poate încerca dacă plăcinta e gata astfel: se înfige scobitoarea în plăcintă; dacă nu

rămâne nici un pic de cocă pe scobitoare atunci plăcinta poate fi scoasă de la cuptor.

După ce plăcintă s-a mai răcit se poate presăra zahăr pudră pe deasupra.

Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*