La toți ne plac perjele. Sunt foarte delicioase și le găsim doar toamna în copaci, aproape peste tot în țara,
dar mai ales în zona Moldovei. În schimb pe lângă faptul că sunt foarte delicioase, perjele sunt și foarte
benefice organismului uman.
Bogate în potasiu, perjele asigură buna funcționare a inimii și a sistemului nervos. Pe lângă potasiu,
perjele mai conțin vitaminele A, B, C și minerale precum sulf, fosfor, mangan, magneziu și sodiu.
Trei-patru perje pe zi pot asigura tinerețea inimii tale. Aceste gustoase fructe, normalizează pofta de
mâncare, ușurează tranzitul intestinal, stimulează ficatul, determină dezintoxicarea umorală și
reîmprospătează organismul.
Minunatele fructe au proprietăți antifebrile, antihelmitice, depurative, laxative, emoliente, de stimulare a
sistemului nervos, dezintoxicante și decongestive, producând relaxarea țesuturilor și diminuează
inflamațiile. Nerecomandate celor cu diabet, datorită conținutului său de zahăr, prunele pot aduce un aport
natural de vitamine și minerale contribuind la eliminarea toxinelor și creșterea rezistenței organismului la
factorii externi patogeni.
Cura cu traditionalele perje este recomandată în ateroscleroză, hipertensiune, dischinezie biliara,
reumatism și hemoroizi. Perjele mai sunt recomandate în anemie, surmenaj, gută, constipație, intoxicații
alimentare și colici biliare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*