Niculae Badalau propus pentru postul de interimar la Energie

Niculae Badalau este nascut pe 8 decembrie 1960, in localitatea Ogrezeni, judetul Giurgiu. Este un politician roman, membru al Parlamentului Romaniei si presedinte al organizatiei judetene PSD Giurgiu (membru in PSD din 1991 fara intrerupere) si din 20 noiembrie 2018 Ministru al Economiei.

Cateva date conturate din presa scrisa despre Niculae Badalau

– Niculae Badalau este un personaj controversat, deoarece inca din anii 1988 are probleme cu legea, fiind condamnat la 1 de inchisoare cu executare la locul de munca. Era subinginer la CAP de unde a furat 4 saci cu grau pe care i-a vandut unui localnic pentru 1.200 lei. Badalau fiind gratiat de Nicolae Ceausescu, potrivit Antenei 3.

– In anul 2009 a fost in atentia ANI, care a sesizat DIICOT cu privire la suspiciunea de spalare de bani si fals in declaratii, dar acuzatiile nu au fost dovedite.

– In anul 2016, senatorul Niculae Badalau era seful baronilor PSD din sud-estul tarii poreclit si baronul-Ficatel.

– In septembrie 2017, liberalul Marin Anton s-a plans ca presedintele executiv al PSD Niculae Badalau, l-a jignit, l-a amenintat si l-a lovit in timp ce erau la o nunta.

– In 1 septembrie 2018, FADERE (Federatia Asociatiilor de romani din Europa), cere demiterea lui Badalau Niculae din toate functiile deoarece acesta a participat la un botez in Bolintin, judetul Giurgiu, unde manelistii i-au dedicat o melodie cu mesaj obscen impotriva diasporei(un deputat a publicat o inregistrare video-sursa Facebook).

– Libertatea a verificat ce avere avea in noiembrie 2018, Niculae Badalau. Potrivit declaratiei de avere, acesta are 4 terenuri intravilane, in Ogrezeni, Bucuresti, Bolintin Vale, precum si un teren agricol. Averea continua cu o casa de vacanta, in Ogrezeni, peste 400 mp si casa de locuit din Bolintin Vale, care are o suprafata de 863 mp si pe care a construit-o in anul 2003.

Badalau mai declara ca are bijuterii de 25.000 de euro si tablouri care valoreaza 12.000 de euro, plus o motocicleta Yamaha.

Premierul Viorica Dancila a prezentat presedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru portofoliile ALDE. Propunerile pentru posturile de interimari sunt Niculae Badalau la Energie, Ioan Denes, la Mediu si Stefan Radu Oprea la Relatia cu Parlamentul. Miercuri sau joi Presedintele Klaus Iohannis va da un raspuns in sedinta de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*