Nestematele prețioase și semi-prețioase

Piatra prețioasă(nestemata) este un mineral, sau o varietate de minerale, prețuită pentru calitățile sale estetice fantastice și este în principal folosită la confecționarea bijuteriilor.

Piatră semi-prețioasă este un mineral, care nu se conformează cu una sau mai multe caracteristici ale pietrelor prețioase.

Opalul

Opalul, denumire provenită din cuvântul sanscrit”upala”, care semnifică piatra prețioasă, este un mineral format din siliciu hidratat sau gelatinos, cu aspect de sticlă, divers colorat, întrebuințat la confecționarea obiectelor decorative.

Opalul este cunoscut pentru fragilitatea sa rară, care conține de la 5 la10 % apă. Coloritul unic diferă delă piatră la piatră. Opalescența sa, oferă opalului o frumusețe incredibilă în rândul pietrelor prețioase.

Opalul este admirat mai ales pentru variația sa de culori portocaliu și roșu. Oricum cel mai căutat este opalul semitransparent irizat de un alb lăptos. Există și opal neirizat, alb, galben sau cenușiu. În Mexic opalul de foc, cu culoarea sa intensă este varietatea cea mai apreciată.

Opalul are puteri magice, posesorul acestei nestemate, are avantajul unic de a fi călăuzit în găsirea drumului către jumătatea personală, a dragostei adevărate. Nestematele opal sunt apreciate pentru puterile lor mari vindecătoare și pentru abilitatea lor de a elimina gândurile depresive.

Opalul este potrivit pentru următoarele semne zodiacale: Pești, Rac, Scorpion, Berbec, Săgetător, Vărsător.

Prețul nestematelor depind de calitatea lor, de denumire și caritate, dar de asemenea și de competitivitate pe piață și moda actuală. Prețul nestematelor crește odată cu mărimea lor.

Nestematele prețioase și semi-prețioase:

Ametist, Citrinul, Granatul, Olivină, Onix, Opal, Perla, Rubinul, Topaz, Turcoaz, Safir, Morion(Cuarțul fumuriu), Zircon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*