Mititei la grătar

Se știe că, mititeii sunt cea mai comună și reprezantativă mâncare tradițională românească alături
de sarmale, ciorbă de burtă și alte mâncăruri savuroase.
Necesarul de ingrediente:
-2,5 kilograme de carne tocată(vită și porc),
-3 căței usturoi,
-2 lingurițe cu vârf de bicarbonat de sodiu,
-1 linguriță zeamă lămâie,
-1 litru supă de vită,
-1 lingură cu vârf cimbru uscat mărunțit,
-1 jumătate de linguriță de chimion,
-1 linguriță de coriandru măcinat și
-1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat.
Cam asta ar fi modul de preparare:
-Prima dată, combinăm și mestecăm carnea cu zema de oase până obținem o pastă omogenă.
-Adăugăm bicarbonatul stins cu zema de lămâie și amestecăm bine.
-Mixăm cățeii de usturoi cu puțină apă minerală cu blenderul pentru a obține o zeamă fină.
-O adăugăm în compoziția de mici. Adăugăm și condimentele.
-Amestecăm foarte bine, timp de aproximativ 45 de minute.
-Pasta va fi destul de moale, dar se va întări la frigider.
-După ce am frământat bine pasta, o acoperim cu folie și o lăsăm la frigider peste noapte.
-A două zi scoatem pasta și formăm micii umezind palmele cu apă sau ulei.
-Îi prăjim pe grătarul încins și uns cu puțin ulei pentru aproximatv 3 minute.
-Îi servim cu muștar și cartofi prăjiți. Sunt extrem de gustoși.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*