Macroul cu mujdei și mămăliguță

Din compoziția nutritivă, pentru 100 de grame de macrou, ar trebui să reținem măcar că acestea
conțin: 263 de calorii, 24 de grame de proteine, potasiu 401mg. și fosfor 278 mg.
Ținând cont că este dezlegare la pește, mi-am dorit să pregătesc și să servesc un pește în stil românesc,
crocant și foarte delicios. De fiecare dată când vorbim de pește, iar azi gătesc macrou, nu pot să nu
recomand mujdeiul de usturoi și mămăliguța, care sunt absolut obligatorii.
Pentru această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
-3 file de macrou proaspăt(impreuna, aproximativ 300 de grame),
-2 linguri de făină albă,
-4 linguri de mălai,
-1căpățână de usturoi mai mare,
-ulei și
-sare albă fină.
Mod de preparare:
Prima dată, pregătesc peștele pe care îl spăl bine, după care așa ud, îl dau prin făină și mălai pentru a se
lipi mai bine(amestecăm făină albă cu mălaiul).
Urmează să pregătesc mujdeiul pe care l-am făcut din usturoiul pisat foarte bine, amestecat cu ulei,
treptat, ca la maioneză. Am adăugat și puțină sare albă fină.
Macroul l-am prăjit în tigaie în uleiul ușor încins, la foc mic, fără capac. Totul este destul de simplu, nu
necesită mult timp și este super delicios.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*