Gingerata din Ghimbir și lămâie.

Bogat în vitamine și minerale, ghimbirul oferă organismului vitalitate, are efect afrodisiac și

este un bun aliat în luptă împotrivă kilogramelor în plus.

Gingerata se spune că este o limonadă cu ghimbir. Este foarte apreciata si se poate consuma in

orice anotimp, când vrem să bem ceva răcoritor, atunci nimic nu poate fi mai potrivit decât o

gingerata.

Se face incredibil de simplu și rapid, iar rezultatul este minunat!

Avem nevoie de : o rădăcină de ghimbir, sucul de la 1- 2 lămâi, 3-4 linguri de miere de albine, un

litru de apă si câteva frunzulițe de busuioc sau orice alte plante aromatice precum mentă proaspătă

(câteva frunzulițe), salvie sau rozmarin(însă nu toate odată, ci pe rând).

Spălăm bine rădăcina de ghimbir, apoi o curățăm de coajă.

La un litru de apă folosim o bucățică cât o nucă de ghimbir( aproximativ trei degete ).

După ce am curățat-o de coajă, o tăiem bucăți mici pentru a se procesa mai ușor, extragem sucul de

lămâie și punem toate ingredientele în blender: ghimbirul tăiat bucăți, mierea, apa și sucul de

lămâie.

Mixam pentru câteva minute până când obținem un lichid perfect omogen, pe care ulterior îl

strecurăm printr-o sită fină sau tifon ( pentru a scăpa de ațele ghimbirului ).

La final, adăugăm frunzulițele de busuioc, in funcție de gustul fiecaruia.

Să o savurați cu plăcere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*