Ghimbirata

Ghimbirata, se spune că este o limonadă din ghimbir, busuioc, lămâie și mentă. Este foarte
apreciata și se poate consuma in orice anotimp, când vrem să bem ceva răcoritor, atunci nimic nu
poate fi mai potrivit decât o ghimbirată. Se face incredibil de simplu și rapid, iar rezultatul este
minunat!
Necesarul de Ingrediente:
-o rădăcină de ghimbir,
-sucul de la una sau două lămâi,
-trei sau patru linguri de miere de albine,
-un litru de apă,
-șase-șapte frunzulițe de busuioc sau orice alte plante aromatice precum mentă proaspătă(câteva
frunzulițe), salvie sau rozmarin(însă nu toate odată, ci pe rând).
Mod de preparare:
-Spălăm bine rădăcina de ghimbir, apoi o curățăm de coajă.
-La un litru de apă folosim o bucățică cât o nucă de ghimbir( aproximativ trei degete ).
-După ce am curățat-o de coajă, o tăiem bucăți mici pentru a se procesa mai ușor, extragem sucul de
lămâie și punem toate ingredientele în blender: ghimbirul tăiat bucăți, busuiocul, menta, mierea, apa și
sucul de lămâie.
-Mixam pentru câteva minute până când obținem un lichid perfect omogen, pe care ulterior îl strecurăm
printr-o sită fină sau tifon ( pentru a scăpa de ațele ghimbirului ).
-La final, adăugăm frunzulițele de busuioc și mentă, în funcție de gustul și preferințele fiecăruia.
Să o savurați cu plăcere!1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*