Garnitură din ardei copți, roșii și spanac

Necesarul de Ingrediente:
-două cepe medii,
-două linguri mari de roșii în bulion,
-trei sute de grame spanac proaspat(sau de la congelator),
-doi ardei copți(sau de la congelator),
-trei căței de usturoi,
-o lingură cu ulei de măsline extra-virgin,
-piper negru măcinat,
-doi ardei mici iuți(sau fulgi de chili) și
-sare albă fină(după gust).
Modul de Preparare:
Prima dată așezăm pe masă toate ingredientele și începem cu tăierea cepelor peștișor, după care le
așezăm într-o cratiță cu o lingură de ulei, două linguri cu apă și puțină sare albă fină, după care le
acoperim cu un capac și le punem pe foc mic.
După ce observăm că ceapa s-a înmuiat, adaugăm cele două linguri mari de roșii în bulion și o ceșcuță cu
apă. Urmărim atenți să dea câteva clocote cu capacul pus, apoi le punem spanacul proaspăt întreg, spălat
și opărit (sau de la congelator), sarea fină albă, piperul negru măcinat și ardeii copți (sau de la
congelator). Lăsăm să mai fiarbă aproximativ zece minute, apoi punem usturoiul tocat și eventual câteva
rondele de ardei iute (sau fulgi de chili).
Garnitura din ardei copți, roșii și spanac, o putem servi caldă sau rece, simplă sau cu piure de cartofi sau
orez.
Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*