Fructele specifice Mexicului cu fason de pară

În Brazilia, fructele de guava sunt folosite pentru una dintre cele mai populare marmelade latino-
americane, goiabada.

Guavele au un conținut foarte bogat de fibre solubile, de acid nicotinic, fosfor și calciu. Prin conținutul
său, acest fruct este o binecuvântare pentru inimile noastre, iar persoanele care consumă constant acest
fruct au un risc de a se îmbolnăvi de cancer mult mai scăzut.
Sucul acestui fruct reacționează ca un tonic asupra sistemului imunitar, iar în același timp reduce
colesterolul și combate constipația.
Guava este un fruct care, deși este de proveniență africană, este cultivat cu precădere în America de Sud.
Gustul său dulce-acrișor are rolul de a impresiona papilele gustative ale oricui îl încearcă.
Pe lângă gust, acest fruct prezintă un conținut bogat de vitamina C, ce stimulează sinteza colagenului. Un
fruct conține de cinci ori mai multă vitamină C decât doza minima recomandată de nutriționiști(fructele
verzi ajunse la maturitate conțin maximum de vitamina C).
Și în final, acest fruct poate aduce beneficii și asupra tenului și pielii. Asta deoarece acest fruct are un
puternic afect antibacterian și ajută la păstrarea unui aspect suplu și elastic al pielii.
Așadar, 100 de grame de guave conțin:
-68 de calorii,
-2,6 grame proteine,
-1 lipidă,
-14,3 grame carbohidrați și
-5,4 grame fribre vegetale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*