Friptură de pui cu ciuperci

Friptura de pui cu ciuperci, castraveți și gogoșari, la cuptor, este o combinație savuroasă, fragedă și
dietetică, care poate fi servită ca atare sau cu o garnitură de cartofi sau orez.
Necesarul de Ingrediente:
-1 kg carne de pui (pulpițe), două lingurițe cu muștar, șase castraveți murați, șase gogoșari la oțet, 500
grame ciuperci proaspete sau două borcane feliate, 1-2 linguri cu ulei de măsline extra-virgin și piper
negru măcinat.
Modul de Preparare:
Carnea de pe pulpițe pe care o avem, o vom tăia în felii potrivite, adică nici prea groase, nici prea
subțirele. Ungem fiecare felie cu muștar pe ambele părți și pe urmă le dăm la frigider pentru aproximativ
treizeci de minute.
Castraveții și gogoșarii îi punem la desărat tot aproximatiov șaizeci de minute. Spălăm ciupercile și le
feliem. Castraveții murați și gogoșarii la oțet îi tăiem fâșii lungi și subțiri. Într-o tăviță așezăm carnea de
pui, deasupra punem feliuțele de castraveți și gogoșari, peste care la fel aseazăm ciupercile, presarăm cu
piper și stropim cu puțin ulei. Trebuie să ținem cont, când punem apa, să nu acoperim preparatul.
Introducem tăviță în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35 de minute, la foc potrivit, până scade apa,
iar ciupercile, castraveții și gogoșarii s-au rumenit frumos.
Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*