Fortele israeliene, au impuscat o femeie palestiniana in Moscheea Ibrahimi din Hebron (Al-Khalil)


Fortele israeliene au împuscat, au ranit o femeie palestiniana in Hebron. (Foto: prin Twitter)

Fortele israeliene au impuscat astazi si au ranit o femeie palestiniana la Moscheea Ibrahimi din Hebron (Al-Khalil) in urma unei presupuse tentative de injunghiere.

Surse de securitate au confirmat ca soldatii israelieni desfasurati la intrarea in Moscheea Ibrahimi, cunoscuta evreilor sub numele de Pestera Patriarhilor, au impuscat-o pe femeie si au lasat-o sa sangereze pe pamant, fara a permite medicilor palestinieni sa se apropie de ea.

Israel a revendicat victima, identificata ca Suheir Ahmad Said Salamiyah, in varsta de 37 de ani, care a incercat sa injunghie soldati la intrarea in moschee si, prin urmare, a fost impuscata. Cu toate acestea, nu a fost raportat nici un soldat israelian ranit.

Salamiyah a fost transferata la spitalul israelian Shaare Zedek, insa starea ei medicala nu a fost stabilita exact.

In urma impuscaturii, soldatii israelieni au sigilat toate portile si punctele de control care duceau la moschee si orasul vechi al Hebronului si au alungat personalul numit Waqf din moscheea de la punctul de control.

Multi palestinieni au fost raniti sau ucisi in incidente similare sub pretextul presupusei incercari de injunghiere.

Israelul a fost criticat pentru utilizarea reflexiva a fortei letale si „ucideri extrajudiciare” atunci cand presupusi atacatori palestinieni nu mai reprezinta o amenintare imediata. Oficiul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a declarat ca circumstantele care tin de astfel de omoruri in ultimele luni raman disputate.

Diverse organizatii internationale, palestiniene si israeliene pentru drepturile omului au trantit politica israeliana de „omoruri extrajudiciare” impotriva palestinienilor.

Filme video pentru presupuse atacuri similare par sa respinga afirmatiile militare israeliene, aratand ca presupusii atacatori palestinieni nu au incercat nici macar sa efectueze atacuri. Cateva imagini au aratat fortelor israeliene care manipuleaza locul crimei in urma unor astfel de ucideri, relateaza publicatia online Palestine Cronicle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*