File de biban cu legume la cuptor

Necesarul de Ingrediente:
-opt, nouă bibani(aproximativ1-1,5 kg),
-două-trei cepe mici,
-doi morcovi mici,
-câteva boabe de piper negru,
-ulei de măsline extra-virgin,
-o foaie de dafin,
-piper alb măcinat și
-o ceșcuță de vin alb sec.
Pentru decor: două lămâi, zece boabe de mazăre verde, cinci ouă de prepeliță(sau două ouă de găină), un
morcov fiert, pătrunjel verde și cinci-șase boabe de afine.
Modul de Preparare:
Se curăță peștii de solzi, se scot intestinele și branhiile, se indepărtează innotătoarele și capul apoi se
filetează cu grijă. Fileurile rezultate le așezăm in tavă. Pasul urmator incepe cu pregatirea si
curățarea legumele, tăierea în forma dorită și introducerea acestora peste fileurile din tavă, pe care le
condimentăm cu sare și piper și le stropim cu ulei si vin alb.
Fileurile de pește se sărează și se piperează, se învelesc fiecare fileu în folie de aluminiu sau se pun într-o
tavă care se acoperă cu folie de aluminiu și se pun timp de jumătate de oră în cuptorul preincălzit.
La final, în tavă, pentru aspect, putem orna fileurile de biban cu felii de lămâie, boabele de mazăre, ouă de
prepeliță(sau găină, mai mici), morcovul fiert, tăiat rondele, câteva frunze de pătrunjel și boabele de
merișoare.
Timpul de coacere variază în funcție de cuptorul folosit, așa că cel mai sigur este să încercăm legumele și
să scoatem tava din cuptor în momentul când acestea sunt făcute.
Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*