Dulceață de vișine culese din curtea bunicilor.

Sunt mulți oameni care iubesc aceste fructe dulci-acrișoare, cu ușor gust amărui și puternic

parfumat, o simfonie întreagă într-o boabă rubinie.

Îmi aduc aminte cu nostalgie, încă din copilărie îmi plăceau dulceața de vișine și clătitele pe care

mama și bunica, le făceau la foc automat, atunci când nu aveam alt dulce în casă și noi, copii,

urlam de poftă.

Sezonul vișinelor e în toi. Chiar dacă sunt mai acrișoare decât cireșele, specialiștii în nutriție spun

că vișinele conțin mai puține zaharuri decât acestea. Potasiul pe care îl au în compoziție contribuie

la furnizarea unei cantități de energie optime organismului. Eu vă recomand o dulceața de vișine.

Avem nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram și jumătate de vișine fără sâmburi, un

kilogram și 200 grame de zahăr si o lămâie(zeama și coaja rasă ).

Mod de preparare:

Vișinele se curăță de codițe, se spală foarte bine, lăsându-se câteva minute în apă rece, după care le

scoatem sâmburii.

Se adaugă zahărul alternativ cu fructele(în straturi), peste care punem zeama și coaja rasă de la o

lămâie. Punem vasul pe foc, amestecând din când în când, se fierbe 60 minute – 90 minute, până

dispare spuma, iar siropul se leagă.

Când dulceața s-a legat, se ia oala de pe foc și se lasă la răcit, degustam cum se cuvine, apoi se

adaugă compoziția în borcane, care se depozitează în cămară.

Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*