Dulceață de prune

Îmi aduc aminte cu nostalgie, încă din copilărie, cat de mult ne plăceau dulceața de prune și
clătitele pe care mama, le făcea la foc automat, atunci când nu aveam alt dulce în casă și noi, copii,
urlam de poftă.
Necesarul de Ingrediente:
-un kilogram și jumătate de prune coapte bine de tot, fără sâmburi, codițe și frunze,
-un kilogram și două sute de grame de zahăr
-și o lămâie(zeama și coaja rasă ).
Mod de preparare:
-Prunele bine coapte le curățăm bine de sâmburi, codițe și frunze, le spalăm foarte bine și le lăsăm câteva
minute în apă rece.
-Se adaugă zahărul alternativ cu fructele(în straturi), peste care punem zeama și coaja rasă de la o lămâie.
-Punem vasul pe foc, amestecând din când în când și se fierbe între 60 minute și 90 minute, până dispare
spuma, iar siropul se leagă.
-Când dulceața s-a legat, se ia oala de pe foc și se lasă la răcit, degustam cum se cuvine, apoi se adaugă
compoziția în borcane, care se depozitează în cămară.
Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*