Două tipuri de grădini pentru balcoane

Cei care sunt pasionați de grădinărit trebuie să știe că este greu este să își pună în practică proiectele într-un spațiu atât de mic precum balconul de la bloc sau cele de la casă. Dorință de a aduce frumosul și naturalul aproape, ține de voința și pasiunea fiecăruia.

Grădina verticală

Cea mai interesantă alegere este grădina verticală pe care o putem dezvolta într-un balcon de dimensiuni reduse, căci nu ocupă planul podelei și oferă un aspect natural, fără să încarce spațiul.

Ca să demarăm amenajarea unei astfel de grădini avem nevoie de unul sau doi paleți de lemn, o folie din material rezistent la apă de tipul celor folosite la pavaj sau la acoperirea serelor, un pistol de capsat și capse, cleme sau bride.

La începutul lucrării vom prinde materialul pe spatele paleților, de sus pană jos, pe laterale și în partea inferioară. Vom umple spațiul cu pămamt de flori și vom planta florile noastre dorite. Violetele, mixandrele și alte diverse plante vor face senzație în acest decor inedit.

Grădina aeriană

Identică ca și concept cu grădina verticală, o grădină aeriană va face minuni în spațiul redus al balconului de bloc sau al casei simple sau cu etaj.

Putem planta flori agățătoare în câteva ghivece montate pe pereți și vom obține un plafon verde. De asemenea, putem monta jardiniere și în afară balconului. Iedera, tillansia și ferigile cu rădăcini aeriene se pretează de minune pentru un asemenea proiect.

Pentru a oferi un plus de naturalețe, putem adăuga elemente de lemn, pergole, suporturi de flori, cadre de lemn, pe care le putem aranja pe specii de plante precum wisteria sau glicina mov, o încantare pentru priviri atunci când este inflorită (nu trebuie să uităm că au nevoie de expunere directă la razele soarelui cât mai mult timp).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed