De ce evită șoferii rebeli să poarte centura de siguranță

Câteva motivații prin care șoferii care nu poartă centura de siguranță, cred că vor scăpa de sancțiunile aplicate de către agenții de poliție :

-Centura de siguranță mă împiedică să reacționez imediat în caz de incendiu.

Centură de siguranță mă împiedică să reacționez imediat în caz de incendiu sau dacă cad cu mașina în apă.

Să știi că astfel de accidente nu se întâmplă atât de des. În plus, până să ia foc, mașina se va lovi de ceva. Asta înseamnă accident și nu incendiu. Ori ca să poți ieși din mașină după impact… trebuie să fii conștient… deci… poartă centura de siguranță!

-Mulți spun că nu mi se va întâmpla mie!

Nu te gândi că ție nu ți se poate întâmpla, pentru că nu ești singur pe șosea! E mai bine să fii circumspect… în caz că se întâmplă… am făcut tot posibilul să mă pun în siguranță!

-Centurile de siguranță mă vătămează în caz de vre-un eveniment neprevăzut!

E adevărat… presiunea exercitată nu e cea mai comodă și va lăsa urme. Doar că ceea ce se poate întâmpla dacă nu porți centura de siguranță e mult mai grav!

-Am airbag-uri, la ce bun centura de siguranță?

Airbag-ul este menit să ofere o protecție suplimentară în caz de impact, practic vine să completeze siguranța oferită de centură, nu să o înlocuiască. Iar gândul că nu se va declanșa dacă porți centura de siguranță… este doar o poveste.

Distanța mică pe care o parcurg este scurtă și nu sunt vitezoman.

Indiferent de viteza cu care rulezi tu, riscurile la care te expui dacă nu poți centura de siguranță sunt aceleași! Și asta pentru că în accidente… contează foarte mult și viteza celuilalt șofer! Îți mai spun că cele mai urâte accidente au loc la mai puțin de 50 de kilometri de casă și la viteza de puțin peste 60 km/oră. Deci.. nu ține!

Indiferent de circumstanțe, un fapt este foarte cert, agenții de poliție abia așteaptă să te prindă fără centura de siguranță și să iți aplice amenzi de 290 sau de 435 de lei( clasa I de sancțiuni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed