Crap proaspăt la cuptor.

Necesarul de ingrediente: 1 crap frumos de 1,5-2 kilograme, patru roșii medii, 2 morcovi nu prea

mici, o legătură ceapă verde proaspătă, doi ardei (grași sau capia), un pachet bacon afumat

(speck), ulei măsline extra-virgin, o lămâie și condimente pește.

Modul de preparare:

Ca să spun așa, avem două variante posibile: prima, care necesită timp mai mult, adică să mergem

să pescuim peștele, din baltă și a două cea mai rapidă, dăm fuguța la hipermarket. Eu am optat

pentru cea de-a doua variantă, așa că am ales o frumusețe de crap de vreo 1,5-2 kilograme, cu tot

cu cap și coadă, dar curățat. Am vrut să-l pun în tavă cu totul dar n-a încăput, însă dacă aveți tavă

mai mare, zic că e mai fain să fie așa întreg, mai fisher style.

Se curăță bine peștele și se spală, se taie transversal pe burtă, apoi se unge bine cu uleiul de

măsline și condimentele de pește și se așează în tavă.

După ce spălăm și tăiem legumele sub ce formă dorim, le introducem în interiorul peștelui, iar

restul împrăștiate prin tavă să îi țină companie. Se pot adăuga diverse legume după preferințe,

inclusiv cartofi și alte cele.

Apoi luăm baconul afumat și așezăm tacticos câteva felii tot în interiorul peștelui. Alte felii le

punem deasupra și îl învelim bine. Dacă țineți post, excludeți baconul din rețetă și o încercați altă

dată.

Asezonăm cu feliuțe de lămâie și îl băgăm frumușel în cuptor. Eventual acoperim tava cu folie de

aluminiu pentru primele 30 minute, apoi o îndepărtăm, întoarcem peștele și îl lăsăm să se

rumenească. Când este gata, îl servim tăiat rondele. Este extrem de delicios!

Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*