Concursul Internațional ,,George Enescu” 2016 de la Ateneul Român

Trei muzicienii din Coreea de Sud și câte unul din România, Nouă Zeelandă și Kazahstan, s-au calificat în semifinală Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional,,George Enescu”2016 ale cărei rezultate au fost anunțate joi seară de juriul de specialitate.

Etapa a II-a a Concursul Internațional ,,George Enescu”2016, secțiunea Vioară, s-a desfășurat în zilele de 14 și 15 septembrie, la Ateneul Român.

Concurenții calificați pentru Semifinală Concursului Enescu 2016: Ioana Cristina Goicea(România), Hwapyung Yoo (Coreea de Sud), Erzhan Kulibaev (Kazahstan), Alexandra Lomeiko (Noua Zeelandă), Gyehee Kim (Corea de Sud), Donghyun Kim (Coreea de Sud).

Juriul Secțiunii de Vioară a ediției 2016 a Concursului Enescu este format din Pierre Amoyal (președintele juriului), Remus Azoiței, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Eduard Schmieder și Miczyslaw Szlezer.

Semifinală Concursului Enescu se va desfășura în data de 17 septembrie , de la ora 16.00, la Ateneul Român. Finala Concursului, Secțiunea Vioară constând în trei concerte cu orchestra, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu va avea loc pe 19 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Biletele pentru Finala de Vioară s-au epuizat. Publicul poate urmări Finala în transmisie live pe un ecran mare în față Ateneului, pe www.festivalenescu.ro și, internațional, pe Medici.tv.

Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 Concursul Internațional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed