Clătite cu caise și miez de nucă

Clătite cu caise și miez de nucă din: nuci, caise, unt, zahăr, sare, zahăr, ulei de floarea soarelui, făină 000, ouă de găină și lapte de vacă.

Ingrediente necesare pentru clătite cu caise și miez de nucă

500 ml. Lapte de vacă proaspăt; 500 grame de miez de nucă mărunțite; 3 ouă proaspete de găina; 6 caise coapte, nepătate; 300 grame de făină alba000; 250 grame de zahăr alb(2 linguri zahăr tos plus 1 praf sare, pentru umplutură); 50 grame de unt și 50 ml. ulei de floarea soarelui.

Modul de preparare a clătitelor cu caise și miez de nucă

Pentru clătite se bat ouăle de găina(după ce se curăță de coajă), cu zahărul alb și sarea fină. Se adaugă, treptat făină albă 000 și se amestecă continuu până vor dispărea cocoloașele.

La final se toarnă laptele de vacă proaspăt, puțin câte puțin și pe urmă uleiul de floarea soarelui. Se va pune o tigaie pe foc și se ia aproximativ jumătate de polonic din compoziție, se întinde aluatul uniform și se coace la foc mediu, pe ambele părți.

Se amestecă nucile mărunțite cu zahărul și caisele spălate și curățate de sâmburi în prealabil, după care se taie în cubulețe. Când clătitele sunt gata, se vor umple cu această compoziție.

Se vor așeza toate clătitele într-o tavă unsă cu unt, iar deasupra se vor pune câteva cubulețe de unt. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit 20 de minute.

Când clătitele s-au mai răcit, se vor da cu finetti sau zahăr tos.

Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed