Ciorbă de urzici

Necesarul de Ingrediente:
-1 kg. de urzici verzi, proaspete;
-3 cartofi;
-1 ceșcuță de orez;
-1 morcov;
-2 cepe;
-1 păstârnac;
-1 pătrunjel;
-1 căpățână mică de usturoi;
-4 roșii;
-1 ou de gaina proaspăt;
-200 de grame de smântână;
-1 legătură leuștean;
-1 legătură pătrunjel;
-1 litru si jumătate de apă;
-1 litru de borș;
-sare albă fină și
-piper( in funcție de preferințe si gust).
Mod de preparare:
-Urzicile se alege, se spală în mai multe ape, se scurg și se toacă.
-Ceapa, morcovul, pătrunjelul și păstârnacul se curăță, se spală și se toacă mărunt.
-Cartofii se spală, se curăță, iar se spală și se taie cubulețe.
-Usturoiul se curăță, se spală și se taie feliuțe.
-Roșiile se spală, se opăresc, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
-Orezul se alege, se spală și se scurge.
-Borșul se fierbe separat și se spumează.
-Leușteanul și pătrunjelul se aleg, se spală și se toacă mărunt.
-Într-o oală cu 1,5 litri apă se pun la fiert urzicile, ceapa, morcovul, păstârnacul și pătrunjelul, urmate la
circa zece minute de cartofi, usturoi, orez și roșii.
-Totul se fierbe aproximativ 20 – 25 minute, după care se adaugă borșul.
-Separat, într-un castron, se amestecă smântâna, oul și un polonic de borș fierbinte. Se bate bine și se
toarnă în oala cu ciorbă. Se amestecă cu polonicul.
-Se adaugă verdeața, se potrivește din sare și piper și ciorba este gata.
Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*