Chec de post cu ciocolată și banane

Unul din cel mai bun chec pe care l-am realizat și l-am gustat este acesta, cu ciocolată și

banane. Este un chec foarte aromat, ușor de făcut și cu ingrediente pe care le aveam deja în

cămară.

Necesarul de ingrediente :

Începem și pregătim pe masa din bucătărie: trei banane foarte coapte, 150 grame zahăr alb, 180 ml

ulei, 240 grame făină albă, o linguriță bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță sare albă fină,

coaja de la o lămâie, o jumătate de linguriță praf de copt, două pliculețe de zahăr vanilat și 60 de

grame chipsuri de ciocolată.

Pentru glazură și ornat:

260 grame de ciocolată, o lingură ulei, o banană medie și zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Pasăm bananele cu dosul unei furculițe. Le punem într-un castron împreună cu uleiul, zahărul,

vanilia și coaja de lămâie. Amestecăm și omogenizăm compoziția. Încorporăm făina amestecată cu

praful de copt, sarea și bicarbonatul. Adăugăm și chipsurile de ciocolată. Omogenizăm. Tapetăm o

formă de chec cu ulei și făină, punem compoziția și dăm la cuptor la 180 grade Celsius, pentru

aproximativ o oră. Lăsăm checul să se răcească. Între timp ne ocupăm de glazură și ornat. Tăiem

felii potrivite de banană. Le stropim cu sucul de la o jumatate de lămâie pentru a nu se oxida.

Tocăm ciocolata și o topim pe bain-marie cu uleiul. Repartizăm glazura pe toată suprafața

checului. Decorăm checul cu felii de banane.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*