Câteva moduri de a alege și întreține brazii împodobiți mai multe zile de sărbători

Bradul trebuie sa aibe acele verde închis și tulpina lipicioasă de la seva sa. Bradul trebuie să aibă crengile în sus, iar acele trebuie să aibă o culoare verde închis. Pentru a vedea dacă e proaspăt tăiat, strânge ușor cu mâna o crenguță. Acele nu trebuie să-ți rămană în palmă. De asemenea, prinde bradul de tulpină și scutură-l viguros și vezi dacă acele cad.

Crengile bradului trebuie să fie sănătoase și elastice. Îndoaie ușor o creanguță și vezi dacă, odată ce i-ai dat drumul, revine rapid la formă inițială.

Împachetează bradul în plasă specială cu crengile ridicate. În acest mod, crengile nu se vor lăsa, iar bradul va fi protejat cât timp stă depozitat. Când ajungi cu bradul acasă, recomandat este să îl ții în plasa în care a fost ambalat, pentru a-i păstra forma.

Cum să păstrăm bradul, până îl împodobim. Se ține în locuri cu temperaturi scăzute precum balcon, garaj, magazie sau, dacă locuiești la curte, îl poți ține în aer liber.

Bradul împodobit este recomandat să stea într-un recipient cu apa. Pentru a-l păstra cât mai mult proaspăt cât este împodobit, ține bradul într-un recipient cu apă în care poți adăuga o cană de zahăr. Completează apa zilnic, dacă observi că este nevoie.

Bradul împodobit nu trebuie să fie amplasat la căldură. Înainte de a-l aduce în casă pentru a-l împodobi, stabilește locul în care îl vei ține. Acest spațiu trebuie să fie departe de orice sursă de căldură precum calorifere, radiatoare sau sobe. Ar fi bine ca locul să fie ales într-un colț mai ferit al camerei.

Evită să impodobesti bradul cu multe produse sau globulețe prea grele. Greutatea prea mare a globurilor, a decorațiunilor și a instalațiilor cu beculețe afectează crengile pomului care, în câteva zile, se vor lăsa. Indicat este să nu exagerezi cu ornamentele.

Folosirea și funcționarea instalației cu beculețe prea mult timp poate afecta bradul. Instalația electrică degajă căldură iar pe o perioadă mai mare poate atrage creșterea temperaturii pe care o degajă beculețele, atunci când sunt aprinse. E bine să aprinzi instalația mai rar și pentru scurt timp.

Sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed