Care este țara cu cei mai buni programatori în lume? China și Rusia cei mai buni producători de software.

Un nou raport complet oferit de cunoscutul sediu din HackerRank, California, sediu care administreaza cel mai complet proiect de programe tradiționale pentru dezvoltatori din întreaga lume, afirmă că pe primul loc este China.

Locul al 2-lea re vine Rusiei, iar al 3-lea este oferit Poloniei. Statelor Unite ale Americii le revin locul 28 , iar Indiei locul 31, conform rapoartelor tradiționale de programare Powerhouses.

HackerRank este o comunitate de aproximativ 1,5 milioane de programatori, care mereu se dezvoltă și se perfecționează, iar datele analizate de ei din ultimii ani au evidențiat un clasament și au găsit mediile naționale pentru fiecare zonă a globului.

Țări precum China și Rusia mereu apar pe piața cu dezvoltatorii în programare cei mai talentați. Programatorii chinezi au depășit clar și mereu vin cu provocări interesante în fața celorlalte țări, în domenii precum matematică, programare funcțională și structuri de date, în timp ce rușii domină prin proceduri și calcule algoritmice, care sunt cele mai populare, potrivit datelor celor de la HackerRank.

Poziția Statelor Unite ale Americii pe locul 28, în spatele unor țări ca Japonia, Grecia și Chile, pare destul de ciudată, mai ales pentru americani, care după cum se știe ei au dat naștere internetului și au creat multe dintre instrumentele de codificare și siguranță, care se utilizează și în prezent. Acest raport evidențiază accentul redus în corelarea, în școlile americane, a matematicii și științei.

La nivel colegial, în timpul recentului concurs ACM Internațional Collegiate Programming, școli din China și Rusia au învins în domeniul programării pe cei de la Harvard și MIT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*