Caras la cuptor

Necesarul de ingrediente:
-3-4 carași frumoși de 450-500 grame fiecare,
-4 roșii medii,
-3 morcovi nu prea mici, o legătură ceapă verde proaspătă,
-3 ardei (grași sau capia),
-1 pachet bacon afumat (speck),
-ulei măsline extra-virgin,
-1 lămâie și
-condimente pește(coriandru sau maghiran dulce).
Modul de preparare:
Dacă stăm să ne gândim, avem cam 2 variante posibile: prima, să mergem să pescuim peștele, din baltă și
a doua cea mai rapidă, sa il cumpărăm de la hipermarket. Eu am mers vizavi, la hipermaket și am ales 3-4
carași de vreo 450-500 grame fiecare, vii.
I-am curățat bine, i-am spălat, i-am tăiat transversal pe burtă, apoi i-am uns bine cu uleiul de măsline, cu
condimentele de pește și i-am așeazat frumos pe rând în tavă.
După ce am spălat și tăiat legumele sub ce formă am dorit, le-am introdus în interiorul peștilor, iar restul
le-am împrăștiat prin tavă să îi țină companie. Se pot adăuga diverse legume după preferințe, inclusiv
cartofi și alte cele.

Apoi, am luat baconul afumat și l-am așezat tacticos punând câteva felii în interiorul peștilor. Alte felii le-
am distribuit deasupra și l-am învelit bine.

Dacă țineți post, excludeți baconul din rețetă și o încercați altă dată.
Asezonăm cu feliuțe de lămâie și îl băgăm frumușel în cuptor. Eventual acoperim tava cu folie de
aluminiu pentru primele 25-30 minute, apoi o îndepărtăm, întoarcem peștii și îi lăsăm să se rumenească.
Când este gata, îi servim tăiați rondele.
Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*