Alunul sau Corylus avellana

Alunul se utilizează pentru vindecare, protecție, noroc, clarviziune, divinații, inspirație, înțelepciune, apărare, fertilitate și dorințe.

Alunul (Corylus avellana), este un arbust cu frunze căzătoare, cu mâțișori sau muguri primăvara și cu ciorchini de alune toamna. Frunzele au fost folosite ca substitut pentru tutun.

Alunele sunt bogate în fosfor, magneziu, potasiu și cupru. Alunele cu miere de albine vindecă tusea cronică. Măcinați alunele cu un mixer, adăugați miere de albine astfel încât să se formeze o pastă, care este mâncată de mai multe ori pe zi, în doze de o lingură. Se adaugă și puțin piper pentru a elimina flegma. Părți folosite: alunele, mugurii.

Alunele sunt consumate înainte de ritualul de divinație. Diancecht, zeul vindecării, a inventat un amestec care ar vindeca răcelile, durerile de gât și viermii. Confrom legendei, acest terci era făcut din muguri de alun, păpădie, rocoină, măcriș și fulgi de ovăz, iar amestecul trebuia luat dimineața și seara.

Baghetele de alun simbolizează magia albă și vindecare. Bețele de alun sunt folosite pentru a găsi apă sau comori ascunse. Dacă sunteți afară și aveți nevoie de protecție, desenați un cerc în jur cu un băț sau o crenguță de alun. Pentru a primi ajutorul zânelor în ritualuri, înșirați alune pe un șnur și punneți-l în casă sau în locul unde faceți ritualuri.

Alunul se utilizează pentru vindecare, protecție, noroc, clarviziune, divinații, inspirație, înțelepciune, apărare, fertilitate și dorințe.

Gemoterapie: mugurii de alun sunt folosiți pentru diferite afecțiuni: hemoroizi, arterite ale membrelor inferioare, afecțiuni ale plămânilor, afecțiuni hepatice, ateroscleroză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed