Alt fel de curiozități…

Știați, că?

-În țara noastră se află cea mai mare concentrație de carnivore de talie mare din Europa: urși, lupi și râși. Alături de Bulgaria, adăpostim aproape jumătate din populația totală din UE a acestor trei specii.

-Cea mai lungă plajă din lume este Praia de Cassino din orașul Rio Grande, Brazilia. Această are aproximativ 212 kilometri lungime.

-Se crede că primele meciuri e fotbal erau jucate între sate, scopul fiind ca mingea să ajungă în satul celălalt. Singura regulă a jocului era să nu ucizi membrii echipei adverse.

-Balena albastră este animalul care produce cele mai puternice sunete (pană la 188 de decibeli). Un astfel de sunet poate fi receptat prin apă la o distanță de pană la 850 de kilometri.

-Cele mai longevive animale din Delta Dunării sunt broasca țestoasă de uscat(Testudo graeca ibera) și broasca țestoasă de apa(Emy obicularis), care pot atinge vârstă de 120 de ani?

-Plajele pot exista în mai multe culori, depinzând de tipul de sediment care le formează. Astfel, putem întâlni plaje albe, gri, galbene, maro, roșii sau negre.

-Hitler ura fotbalul pentru că nu putea aranja meciurile astfel încât să asigure victoria Germaniei?

-Degetele mari de la picioare sunt printre cele mai importante structuri ale corpului uman. Datorită lor, un om își poate păstra poziția verticală și-și poate menține echilibrul.

-Aurul pur are 24 de karate (puritate 99,99%) și de regulă nu se folosește la bijuterii. Prin aliaj insă se obțin diferite nuanțe de aur: aurul roșu rezultă din amestecul cu cuprul, aurul galben conține că aliaje argint fin și cupru, iar în structura aurului alb se găsește zinc. Proporția în care se găsește materialul prețios în compoziția unui aliaj determină finețea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*